- Vi fortjener mer respekt

Sier Frank Rijkaard. Puyol mener spillerne kan skylde seg selv.

• Direkte 20.45: Manchester United - Roma og Barcelona - Schalke

(Dagbladet.no) Barcelona vant den første kvartfinalen mot Schalke 04 på bortebane, og alt ligger til rette for at de skal avansere til semifinalen.

Likevel er Frank Rijkaard en svært presset trener.

En Champions League-triumf kan kanskje redde ham, men det er slettes ikke sikkert. For tilliten er tynnslitt nå, etter en skuffende vår i den hjemlige serien.

Ber om hjelp

- Vi må stå samlet nå, for å hjelpe laget gjennom dette. Laget fortjener mer respekt for den jobben de prøver å gjøre, sier nederlenderen ifølge The Independent.

Barcelona spilte 0-0 hjemme mot Getafe på søndag og har bare én seier på de siste sju seriekampene. Real Madrid har også snublet mye, derfor er forspranget «bare» på sju poeng. Men for Barca-fansen er det bare surt. For i denne perioden kunne Barcelona gått forbi hovedstadslaget med bedre uttelling.

Det er to år siden Barcelona vant både serien og Champions League. Etter dette har katalanerne vært altfor ujevne.

UNDER PRESS: Frank Rijkaard merker presset nå, og ber om at alle står samlet. Foto: AP
UNDER PRESS: Frank Rijkaard merker presset nå, og ber om at alle står samlet. Foto: AP Vis mer

Kaptein Carles Puyol har selvfølgelig fått med seg misnøyen, men han fastholder at folk fortsatt kan regne med Barcelona.

- Jeg har fortsatt trua på at jeg vil løfte trofeet i Moskva. Vi forstår at folk ikke er så optimistiske med tanke på de siste resultatene våre, men framtida er i våre hender, sier han ifølge Setanta Sports.

- Vi kan snu det

Camp Nou har ikke vært den festningen den bør være for Barcelona. Klubben har selvfølgelig spilt tidvis fantastisk fotball i vinter, men de har også skuffet stort.

- Hvis vi viser oss fra vår beste side og spiller bra, da vil folk støtte oss igjen. Jeg skulle ønske stemningen var bedre, men samtidig mener jeg at det er vår skyld at den ikke er det, sier Puyol.

Og han vil gjøre noe med det. Han vil at folk igjen skal få trua på de blårøde.

- Det er vi som kan snu dette. Vi har muligheten til å gi fansen noe å feire og må nå bare tenke på å vinne og gå videre.

Hvis Barcelona kommer over det tyske hinderet venter Manchester United eller Roma i semifinalen. Engelskmennene har to mål å gå på, og er enda større favoritter foran kveldens kamper enn Barca.

- Vi fortjener mer respekt
VIL GJØRE FANSEN STOLTE: Carles Puyol lover at de skal reise seg og han tror fortsatt på Champions League-triumf.