- Vi fortjente ikke å vinne

Mourinho om seieren på overtid.

(Dagbladet.no): Wigan - Chelsea 2-3.

Etter å ha mistet sin 2-0 ledelse borte mot Wigan måtte Chelsea virkelig kjempe for å holde følge med Manchester United på tabellen. Nok en gang avgjorde José Mourinhos menn i sluttminuttene, men det var tydeligvis ikke nok for portugiseren.

– Jeg er ikke stolt, jeg er bare trist. Vi fortjente virkelig ikke å vinne denne kampen, sa han etter kamplsutt.

Wigans svake punkt

Ingen lag i Premier League slipper inn like mange mål som Wigan på overtid. Og laget befestet sin posisjon på toppen av den statistikken.

I kampens 93. minutt raste Robben forbi Wiganbacken Leighton Baines. Drogba valgte å hopper over skuddet, som passerte Chris Kirkland og gikk inn i nettmaskene.

Dette var Robbens første Chelseascoring siden 25. februar.

Underholdene

SKUFFET: Tross seier var ikke José Mourinho fornøyd med Chelseas innsats på JJB stadium. Foto: AP
SKUFFET: Tross seier var ikke José Mourinho fornøyd med Chelseas innsats på JJB stadium. Foto: AP Vis mer

Utover de fem scoringene som kom hadde begge lagene gode muligheter til flere.

Etter en time fikk Heskey ballen i feltet, men med ryggen mot mål bommet spissen med avslutninga. Todorov fulgte opp, men kom litt for seint til å sette ballen i mål.

– Jeg luktet et reduseringsmål ettersom vi mistet konsentrasjonen, sa Mourinho om kapens utvikling.

Salomon Kalou scoret sitt første ligamål for Chelsea etter 31 minutter, og kunne fort ha satt flere.

Etter bare 11 minutter kom 21-åringen til avslutning. Kirkland klarte ikke å holde ballen, som traff stanga. Og på stillinga 2-1 fikk han en scoring annulert for en tvilsom offside.

Men situasjonen var ikke i nærheten av like omdiskutert som Wigans viktige 2-2-mål.

Offside?

Emile Heskey er ikke inne sin beste epoke i karriéren, men i dag viste kraftspissen gammel klasse. Heskey reduserte til 1-2 like før pause, og i andre omgang bredisdet 28-åringen inn 2-2 etter innlegg fra Todorov. Men var han offside?

- Vi fortjente ikke å vinne

Hilario og Boulahrouz gikk på den samme ballen i situasjonen i forkant av scoringa. I det sistnevnte havnet utenfor banen satte han Heskey i offside.

Samtidig sier reglene at en spiller som har vært ute av banen må ha signal fra dommeren før han får entre matta igjen - det skjedde ikke.

Heldigvis for Chelsea ble ikke situasjonen avgjørende, og laget kan feire jul vel vitende om at den etterlengtede førsteplassen bare er to poeng unna.