DRAMA: Minuttet etter at Darren Fletcher hadde sendt United opp i 2-1, utliknet Aimar for Benfica. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
DRAMA: Minuttet etter at Darren Fletcher hadde sendt United opp i 2-1, utliknet Aimar for Benfica. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Vi fortjente ikke dette

United har kniven på strupen etter thrillerkamp mot Benfica.

Manchester United - Benfica 2-2, Otelul Galati - Basel 2-3

(Dagbladet): Det ble kalt den enkleste Champions League-gruppa av dem alle, da Manchester United havnet i gruppe med Benfica, Basel og Otelul Galati.

Men med bare en hjemmeseier på tre forsøk har United mot alle odds spilt seg opp i problemer - og etter kveldens 2-2-kamp mot Benfica har de kniven på strupen foran den siste bortekampen mot Basel.

Skulle sir Alex Fergusons menn tape den kampen er de sensasjonelt slått ut av Champions League i gruppespillet.

Enn så lenge har imidlertid United avansementet i sine egne hender - og de klarer seg med uavgjort i Sveits 7. desember. Men for å sikre gruppeseieren må de nok vinne, og i tillegg ha hjelp av Galati i Portugal.

VOLDSOMT UNITED-TRYKK: United valset over Benfica det første kvarteret etter pause, og det var på slutten av den perioden at Fletcher sendte vertene i ledelsen. Men like etter stilnet jubelen. Foto: . AFP PHOTO/ANDREW YATES
VOLDSOMT UNITED-TRYKK: United valset over Benfica det første kvarteret etter pause, og det var på slutten av den perioden at Fletcher sendte vertene i ledelsen. Men like etter stilnet jubelen. Foto: . AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Skulle de bli nummer to, venter en tøff kamp mot en gruppevinner allerede i åttendelsfinalen - og det er uvant kost for et lag som har vært i tre av de fire siste Champions League-finalene.

- Vi må ha et resultat i Basel nå. Det holder fint med uavgjort eller seier. Vi bør ikke være bekymret med den stallen vi har, sier Ferguson til Viasat.

Han roser Benfica, som han mener holdt godt på ballen og kunne ledet 2-0 etter ti minutter, men etter 90 er han tydelig på at United fortjente seieren.

- Vi skapte masse sjanser, og fortjente å vinne, sier han.

Særlig irriterte han seg over Benficas 2-2-mål, minuttet etter at Darren Fletcher hadde sendt United foran.

SLUTT PÅ MÅLTØRKEN: Her header Berbatov inn utlikningen for Manchester United i 1. omgang - etter over tre års måltørke i Champions League. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
SLUTT PÅ MÅLTØRKEN: Her header Berbatov inn utlikningen for Manchester United i 1. omgang - etter over tre års måltørke i Champions League. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

- Det var et dårlig utspark fra David (de Gea). Vi fortjente ikke det, sier han.

Sjokkstart
Manchester United har holdt nullen i fem kamper på rad siden det traumatiserende hjemmetapet for Manchester City, men mot Benfica sprakk det etter bare tre minutter.

Portugiserne kombinerte presist og hurtig, og rullet opp mot Gaitan på høyresida. Han utfordret Patrice Evra og slo hardt inn foran mål. Der sto ingen lagkamerater, men en klønete Phil Jones strakk ut venstrefoten og styrte ballen i eget nett.

En skikkelig kalddusj for United, som ble kjørt grundig av Benfica i åpningsminuttene. Bare minutter senere var Bruno Cesar nær ved å doble ledelsen, men han bøyde ballen like utenfor fra 16-17 meter.

United spilte seg etter hvert inn i kampen, og særlig var Nani frisk mot sine landsmenn fra Portugal. Etter et kvarter dro han seg forbi både tre og fire Benfica-spillere med fart og teknikk, før Garay tok ansvar og sparket ham ned. En kynisk felling av Benfica-stopperen, som såvidt hadde sikring, og dermed slapp han marsjordre idet Nani var på vei gjennom.

United skulle likevel få sin utlikning - fra mannen som ikke hadde scoret i Champions League på over tre år og 22 kamper.

Endelig for Berbatov
Dimitar Berbatov steg til værs på Nanis presise innlegg fra venstre, og stanget ballen utakbart i lengste hjørne. Reprisene viste at bulgareren var hårfint i offside.

... OG HER KUNNE HAN BLITT HELTEN: Men fra 8-9 meter blåste Berbatov ballen over på stillingen 2-2. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
... OG HER KUNNE HAN BLITT HELTEN: Men fra 8-9 meter blåste Berbatov ballen over på stillingen 2-2. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

United-spissen spilte med stor selvtillit etter målet, og nesten rett fra avspark slo han eminent gjennom Ashley Young, som var helt alene med keeper. Men den tidligere Villa-angriperen var ikke kald nok, og Artur ryddet opp.

Sekunder senere var det Pablo Aimar og Benfica som tvang fram en god redning fra David de Gea i motsatt ende av banen - men lagene gikk til pause på 1-1.

United eksploderte ut av blokkene etter pause, og kjørte regelrett over Benfica det første kvarteret.

Anført av en leken Berbatov rullet de opp sjanse på sjanse, og særlig Ashley Young ble stoppet i siste øyeblikk både to og tre ganger. 

Fyrverkeri
Men målet måtte nesten komme, og det gjorde det etter 59 minutter: Patrice Evra slo et innlegg bak Benfica-forsvaret, Darren Fletcher sneik seg inn bak dem, og kranglet ballen forbi Artur og i mål.

United-spillerne jublet heftig, men var ikke lenge i himmelen.

KORTVARIG JUBEL: Darren Fletcher jublet for 2-1, men ett minutt senere lå ballen i nettet på motsatt side av banen. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
KORTVARIG JUBEL: Darren Fletcher jublet for 2-1, men ett minutt senere lå ballen i nettet på motsatt side av banen. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

For nesten rett fra avspark slo Benfica tilbake, etter et slurvete utspill fra David de Gea. En Benfica-spiller stormet inn i feltet, innlegget gikk i kroppen på en hjelpesløs Rio Ferdiand, og Aimar kunne bare banke ballen i det vidåpne buret fra tre, fire meter.

Om det var neglebitende for supporterne, var det en fest av en kamp for de nøytrale, med voldsomt tempo og intensitet.

United trykket mest på for et vinnermål, men Benfica var også giftige på kontringer. Ett minutt før slutt dro Rodrigo seg forbi flere United-forsvarere, og hele Old Trafford holdt pusten da han ladet kanonen på 10-11 meter. Men fra småspiss vinkel suste ballen 20 centimeter utenfor, og United fosset i angrep i jakten på et overtidsmål.

De beleiret portugisernes straffefelt de siste minuttene, men Benfica holdt ut, og jublet fornøyd da dommeren blåste av tre minutter på overtid.

Nå topper Benfica gruppa med ni poeng på fem kamper. United har samme poengsum, men er bak portugiserne på færre scorede bortemål i innbyrdes oppgjør. Basel følger på tredjeplass med åtte poeng.