- Vi fortjente ingenting

Men grovarbeider Park reddet United med artistmål på overtid.

TOK ANSVAR: Da Manchester United trengte det som mest dukket Ji-Sung Park opp i det tredje overtidsminuttet. Etter å ha dratt seg forbi to mann banket han ballen tilbake i korthjørnet - og Old Trafford eksploderte. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
TOK ANSVAR: Da Manchester United trengte det som mest dukket Ji-Sung Park opp i det tredje overtidsminuttet. Etter å ha dratt seg forbi to mann banket han ballen tilbake i korthjørnet - og Old Trafford eksploderte. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Manchester United - Wolves 2-1

(Dagbladet): Manchester United har gjort det til en lei vane å rote bort ledelser denne sesongen.

Den vonde trenden så ut til å fortsatte i ettermiddag, i en kamp av typen der Manchester United strengt tatt ikke har råd til å feile om de skal være en seriøs utfordrer til ligatittelen.

Det gjorde de da heller ikke - men det var med et nødskrik.

Og mannen de kan takke er ene og alene Ji-Sung Park, mannen som få United-supportere elsker å se på laget, men som alltid gjør en helhjertet innsats.

Klassescoring
På en dag der United manglet de fleste av sine viktigste angrepsspillere - Nani, Berbatov og Rooney - må det ha vært en uvanlig følelse for hjemmefansen å sitte å håpe at folk som Park eller Fletcher skulle få ballen i hektiske sluttminutter.

De fikk se den lille koreaneren gjøre noe ekstraordinært da kampen var inne i sitt tredje overtidsminutt.

VILL UNITED-JUBEL: Slik så det ut etter at Park hadde avgjort til 2-1. Foto: AP Photo/Jon Super
VILL UNITED-JUBEL: Slik så det ut etter at Park hadde avgjort til 2-1. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Han fikk ballen på høyrekanten, dro seg inn i 16-meteren, forbi én mann og deretter en til, før han på banket ballen tilbake i korthjørnet. Bedre kunne ikke selv Cristiano Ronaldo gjort det, og dermed sikret han United tre livsviktige poeng.

Keeper Edwin van der Sar mener det var mer enn de røde fortjente.

- Det var en hardt tilkjempet seier. Vi fortjente ingenting fra kampen, det var først de siste 15 minuttene vi la noe press på dem, etter at de hadde utliknet. Det var en «lucky escape» med to mål av Ji. Vi er veldig fornøyde med resultatet, sier United-keeperen til TV 2s Øyvind Alsaker.

Uniteds evne til å avgjøre i sluttminuttene har vært velkjent i en årrekke. Den egenskapen har tilsynelatende vært fraværende denne sesongen, men den var åpenbart ikke død.

- Dette var veldig viktig. Vi har tapt en del unødvendige poeng allerede, og kan ikke tape flere. Vi er veldig heldige som fortsatt er nær Chelsea. De møter Liverpool i morgen, så vi får håpe Liverpool kan overraske, sier van der Sar.

Scoret på overtid av 1. omgang
Park scoret også på overtid da han ga United ledelsen i 1. omgang:

Wolves' midtforsvar slo alvorlige sprekker, Darren Fletcher og Park oppdaget begge det enorme rommet som åpnet seg, og både pasning og avslutning sto til langt over godkjent.

GULT FOR FILMING: Hernandez fikk et velfortjent gulkort da han forsøkte å filme seg til straffe på stillingen 1-1.Foto: SCANPIX
GULT FOR FILMING: Hernandez fikk et velfortjent gulkort da han forsøkte å filme seg til straffe på stillingen 1-1.Foto: SCANPIX Vis mer

Da trodde kanskje mange at et reservepreget og fantasiløst hjemmelag skulle greie å slite seg til de nødvendige poengene mot Wolverhampton, som lå nest sist på tabellen før denne kampen.

Men det satt langt inne - fryktelig langt inne.

Heldige United
Drøye 25 minutter før slutt kolliderte Darren Fletcher med John O'Shea da United var i angrep. Wolves slo kontra med masse folk, og ballen endte ute hos Nenad Milijas på 20 meter. Han traff dårlig med skuddet, men sleivtreffet ble til en fin pasning til Sylvan Ebanks-Blake, som dro seg vekk fra Vidic før han satte ballen mellom beina på Edwin van der Sar.

Målscoreren har for øvrig en fortid på akademiet til Manchester United, der han holdt til mellom 2004 og 2006.

I fjor fikk Wolves massiv kritikk og flere hundre tusen kroner i bot etter å ha kommet til Old Trafford med et reservelag, der bare én av dem som startet kampen i forveien var med.

I år kom de toppet, og noe annet var det ingen grunn til, ettersom United stilte det som på papiret må være et av de svakeste lagene i ligasammenheng på en god stund. Etter at kronisk skadde Owen Hargreaves måtte forlate banen allerede etter fire minutter - trolig med en strekk i låret og ikke en skade i de skakkjørte knærne - hadde United en midtbane bestående av Bebe, Park, Fletcher, O'Shea og Obertan.

En slik oppstilling skremmer ingen i Premier League, og skremt virket da heller ikke Wolves.

SLIK ENDTE COMEBACKET: 777 dager etter Owen Hargreaves' forrige kamp fra start for Manchester United, hinket han av banen med det som så ut som en strekk i låret, da kampen bare var fire minutter gammel.Trøsten for 29-åringen er at det ikke var de trøblete knærne som var problemet denne gang. Foto:  REUTERS/Phil Noble
SLIK ENDTE COMEBACKET: 777 dager etter Owen Hargreaves' forrige kamp fra start for Manchester United, hinket han av banen med det som så ut som en strekk i låret, da kampen bare var fire minutter gammel.Trøsten for 29-åringen er at det ikke var de trøblete knærne som var problemet denne gang. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Etter utlikningen var de vel så nær 2-1 som United var, blant annet da Steven Fletcher fikk skyte fra 10 meter etter en fæl klarering fra Vidic.

I stedet fikk United lagt gjestene under et voldsomt trykk de siste 10 minuttene, etter at Paul Scholes og Kiko Macheda hadde entret banen.

Og da skjedde det som har skjedd utallige ganger på Old Trafford de siste tiårene:

United avgjorde i sluttminuttene.

DAGENS MANN: Lagkameratene viser hva de synes om Ji-Sung Park. Foto: EPA/ROBIN PARKER
DAGENS MANN: Lagkameratene viser hva de synes om Ji-Sung Park. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer