- Vi forventer å være i toppen

Viking-kapteinen viser ambisjoner.

(Dagbladet.no): Tromsø - Viking 0-1 (0-1).

Snøværet i Tromsø gjorde det vanskelig for begge lag å etablere noen form for feinschmecker-spill, og det ble skapt få sjanser. Ett godt angrep var derimot nok til å avgjøre kampen for Viking.

Glitrende forarbeid

Da første omgang så ut til å ende mållæs drev Jone Samuelsen framover med ballen på venstresiden, og fikk trillet til Alexander Ødegaard i midten.

Den tidligere Sogndal- og Rosenborg-spilleren så en liten stund ut å miste ballen, men i stedet sendte han to forsvarere opp på tribunen med en nydelig dragning, og rullet videre til høyre til en fremadstormende Fillo.

Tsjekkias U21-kapteinen var kald alene med Ramovic, og dermed kunne de rundt 60 tilreisende supporterne juble.

- Vi forventer å være i toppen og har fått en god start på sesongen. Det vi presterte i dag underbygger forventningene våre, sa Viking-kaptein Nicolai Stokholm til NTB etter kampen.

- Jeg er selvsagt strålende fornøyd. Vi kom hit som underdogs, men gjennomførte en taktisk god kamp og tok tre poeng på en vanskelig arena, sa trener Uwe Rösler.

TANNLØSE: Sigurd Rushfeldt og Tromsø hadde lite å by på offensivt mot Allan Gaarde (t.h.), Trond Erik Bertelsen og Viking. Foto: Rune Stoltz-Betinussen/Scanpix
TANNLØSE: Sigurd Rushfeldt og Tromsø hadde lite å by på offensivt mot Allan Gaarde (t.h.), Trond Erik Bertelsen og Viking. Foto: Rune Stoltz-Betinussen/Scanpix Vis mer

Mange skader

Jone Samuelsen satte også opp Vikings første mulighet i kampen.

Drøyt to minutter ut i kampen fikk Allan Gaarde ballen fra 23-åringen på litt over 20 meter, men skuddet fra dansken gikk like over Sead Ramovics høyre kryss.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Ødegaard viste til tider friskt spill på Vikings venstrekant, men med 20 minutter igjen måtte han ut med skade. Flankespilleren han igjen i det sleipe underlaget, og pådro seg en vridning i kneet.

Hjemmelagets Miika Koppinen måtte også ut med skade mot slutten av andre omgang.

I en kamp som egentlig ikke var særlig stygg, og bare inneholdt ett gult kort, var det flere spillere som lå nede med skader.

Sjansefattig

Tromsø ville mye, men innleggene mot hodesterke Rushfeldt og Munoz på topp var enten for upresise, eller så ble de tatt hånd om av gjestenes forsvar.

- Vi forventer å være i toppen

Utover de overnevnte sjansene var det også lite offensivt å rope hurra for i Viking-leiren.

Mot Molde sist skapte Tromsø nær sagt ingenting, og det var ikke mye å rope hurra for i dag heller. Nærmest kom laget med et frispark halvveis i omgangen.

Dommer Øvrebø blåste noe billig like utenfor 16-meteren, og Sigurd Rushfeldt tok sats. Men skuddet fra veteranspissen var ikke velplassert nok, og keepervikar Nicht fikk reddet.

Lagets øvrige avslutningsforsøk gikk enten utenfor treverket, eller rett på keeper.

- Langt under pari. En forferdelig svak første omgang og et langt steg tilbake etter det vi har prestert i de tre første kampen, sa Sigurd Rushfeldt.

Viking fikk i andre omgang et frispark fra tilsvarende posisjon, men selv om Nicolai Stokholms skudd var noe bedre siktet inn ble også det forsøket reddet.

Toppscorer\'n tilbake

Et lite høydepunkt på en ellers grå Tromsø-dag var at fjorårets toppscorer, Morten Moldskred, figurerte for første gang denne sesongen, og det bare ni dager etter operasjonen.

Mannen som i fjor kom på niendeplass i kåringen «Årets tromsøværing» viste friske tendenser, som også virket å smitte over på resten av laget, men heller ikke han klarte å komme til sjanser.

Mot slutten av kampen ropte hele Alfheim på straffe da Moldskred gikk i bakken. Men dommer Tom Henning Øvrebø lot fløyta hvile.

Selv om det ikke kom noen protester fra TIL-spillerne skal trener Steinar Nilsen ha oppsøkt Øvrebø, men skal ikke ha fått noe ut av dommeren.

- Utrolig arrogant av en eliteseriedommer, mente Nilsen.

Dermed ble «Gutan» påført deres første tap denne sesongen, og deres første hjemme for Viking siden 2000. Stavangerlaget kan på sin side juble over at de - ihvertfall inntil videre - ligger alene på toppen av tabellen.

Sett din egen børs: