Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi forventer skaderekord

Det sier feltsykehuset på Norway Cup.

MANGE SKADER: Det er alltid mange skader under Norway Cup Feltykehuset og talsmann Ole Villund forventer rekordmange i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MANGE SKADER: Det er alltid mange skader under Norway Cup Feltykehuset og talsmann Ole Villund forventer rekordmange i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Med 32 200 spillere og 1 610 lag er det stor trafikk på feltsykehuset på Ekebergsletta under årets Norway Cup.

- I år forventer vi flere skader enn noen sinne. Det er flere lag og flere spiller på plass her, og da er det naturlig at også antall skader øker, sier talsmann Ole Villund ved feltsykehuset på Ekebergsletta.

Det er mellom 150-200 frivillige som hjelper til med skader og andre som trenger hjelp.

Åpningsdagen søndag var det 164 innmeldte skader.

- Det er ikke spesielt høyt, og ligger kanskje rundt snittet. Utover uka blir det stadig flere, og det har vært en jevn strøm med folk hit i dag. Statistikken viser at rundt midt i turneringen er det flest skader. Da er de dårligste lagene slått ut, og de best trente begynner å bli slitne, sier Villund.

FELTSYKEHUS: Talsmann Ole Villund foran feltsykehuset på Ekebergsletta. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FELTSYKEHUS: Talsmann Ole Villund foran feltsykehuset på Ekebergsletta. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det har vært noen armbrudd, men ikke noe mer alvorlig enn det så langt i turneringen. Det verste som kan skje oss er smittsomme sykdommer eller matforgiftning, men vi har beredskap også mot det. Jeg synes folk er blitt flinkere til å ta vare på seg selv de siste åra, og spesielt viktig er det å få i seg nok væske, sier Villund.

Norway Cup fyller 40 år i år. Folkehjelpen har deltatt i alle disse. Noen har vært med i alle disse åra og statssekretær i Helsedep. gg Stortingsrepresentant Thomas Breen var på plass for å hedre deres innsats på Ekebergsletta i dag.

Samlet skader/sykdom fra de siste åra:

2007: 1530
2008: 2031
2009: 1078
2010: 1408
2011: 1363
2012 165 (etter dag én)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media