- Vi frykter alle det verste

Wenger om den nye boka til Sir Alex Ferguson.

LIKER PROSJEKTET: Arsene Wenger syns det er bra at Sir Alex Ferguson har skrevet en bok. Han tror kanskje det kommer flere bøker senere. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
LIKER PROSJEKTET: Arsene Wenger syns det er bra at Sir Alex Ferguson har skrevet en bok. Han tror kanskje det kommer flere bøker senere. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson har bestemt at torsdag 24. oktober er dagen han skal slippe sin nye selvbiografi. Det er ikke første gang han gir en ut en bok. I 1999 ga han ut «Alex Ferguson: Managing My Life» etter at Manchester United vant Premier League, FA-cupen og Champions League samme sesong.

Mye har skjedd de siste 14 årene, og derfor er det mange fotballprofiler som holder pusten før boka blir publisert. Wayne Rooney frykter blant annet at karrieren i Manchester United kan ryke.

Arsenals manager Arsene Wenger ble spurt, under dagens pressekonferanse foran Champions League-kampen mot Borussia Dortmund, om han har forhåndsbestilt boka til sin gamle rival.

- Vi frykter alle det verste, sier franskmannen med et bredt smil.

Før han la til, mer alvorlig:

- Jeg synes det er bra at han lager en bok. Kanskje han ikke har hatt nok tid til å tenke gjennom hele karrieren. Det er kort tid fra han la opp til boka kommer ut. Men kanskje det kommer flere bøker senere, slik at det blir en selvbiografi i to, tre eller fire bind, jeg vet ikke.

Pressekonferanse Alex Ferguson skal holde en pressekonferanse i forbindelse med utgivelsen av boka i morgen, og det er derfor ventet at deler av det som står i boka vil bli kjent allerede da.

I et intervju med Manchester Uniteds egen tv-kanal fortalte Ferguson om noen av problemene med å skrive en bok.

- Problemet med så skrive en slik bok er at du må samle alle elementene og faktorene som på mange måter påvirket eller bestemte avgjørelsene dine som manager, sier Ferguson.

Skotten fortalte også at en av hans største feil som manager var å tvinge nederlenderen Jaap Stam til å gå til italienske Lazio i 2001.