Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi frykter ingen spesielle spillere

Hitzfeld er oppmerksom på norske dødballer.

SPÅR TETT DUELL: Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld frykter ingen enkeltspiller på det norske landslaget, men nevner norske dødballer som en trussel. Foto: EPA/MARCEL BIERI
SPÅR TETT DUELL: Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld frykter ingen enkeltspiller på det norske landslaget, men nevner norske dødballer som en trussel. Foto: EPA/MARCEL BIERI Vis mer

Sveits er klare favoritter mot Norge fredag, men tar ikke lett på oppgaven i det som blir omtalt som den antatt jevneste gruppen i VM-kvalifiseringen.

- Vi frykter ingen spesielle spillerne, men Norge er et lag som absolutt ikke står og ser på. De er fysisk svært gode. Norge blir farlige på dødball, men det er viktig at vi ikke lar oss prege av Norges spillestil. Vi skal vinne kampen på vårt eget vis og må ikke la oss presse til endringer, sa Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld på NTBs spørsmål torsdag.

Den tyske trenerveteranen har et spennende sveitsisk lag. Særlig får en del av spillerne med bakgrunn fra Balkan æren for at mentaliteten er snudd. Sveitserne snakker om en vinnermentalitet de ikke har sett før. Det er slutt på tiden da et tidlig baklengsmål kunne ødelegge en hel kamp. Flere av spillerne strutter av selvtillit, uten at de blir oppfattet som arrogante.

- Dette er en jevn gruppe hvor alle lagene på en god dag kan slå alle. For oss er det første steget å slå Norge. Det vil gi seks poeng forskjell mellom de to antatt beste lagene i gruppen, sa Hitzfeld.

63-åringen er en slu taktiker. Han har ledet både Dortmund og Bayern München til mesterligatriumf. Hitzfeld har også ledet begge til bundesligagull. Seriemester har han også blitt som trener for Grasshoppers.

Nå er Brasil-VM om knappe to år målet. Så er spørsmålet om Hitzfeld eller den enda eldre Egil Olsen (70) treffer best med taktikken fredag. En seier fredag kan bli avgjørende for begge lag.

(NTB)