Norge klare for ny duell med revansjelysten russer:

- Vi frykter ingen

Verdensmester Emil Iversen syns Aleksandr Bolsjunov (26) oppfører seg ufint i felt. Lørdag møter nordmennene russeren til ny duell, etter femmilsdramaet i VM.

KNUST: Bolsjunov satt knust i målområdet etter femmildramaet i Oberstdorf. Lørdag møter nordmennene ham til ny duell på fellesstarten i 15 kilometer klassisk i Engadin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KNUST: Bolsjunov satt knust i målområdet etter femmildramaet i Oberstdorf. Lørdag møter nordmennene ham til ny duell på fellesstarten i 15 kilometer klassisk i Engadin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Emil Iversen mener at Aleksandr Bolsjunov, opptil flere ganger i vinter, har oppført seg ufint i felt.

- Johannes (Høsflot Klæbo) er veldig snill i felt, og man kan kanskje ikke si det samme om han andre. Han har mange hendelser hvor jeg føler han bryter reglene, sa Iversen til Dagbladet etter femmila i Oberstdorf.

- Han er skummel i feltet. Det har jeg sagt før, og det står jeg for, fortsatte han.

VERDENSMESTER: Emil Iversen stiller ikke til start under helgens verdenscupavslutning. Foto: NTB
VERDENSMESTER: Emil Iversen stiller ikke til start under helgens verdenscupavslutning. Foto: NTB Vis mer

En av hendelsene Iversen refererer til, er da den russiske bjørnen slo med staven og regelrett kjørte ned finske Jon Mäki i målområdet, etter en hendelse på oppløpet i Lahti i januar.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mente på sin side at russeren bevisst prøvde å presse Klæbo ut av sporet på VM-femmila.

Juryen mente det motsatte, at det var Klæbo som var årsaken TIL til at Bolsjunov brakk staven med forbigåingen sin. Noe som førte til at Klæbo ble diskvalifisert.

- Frykter ingen

Lørdag møter nordmennene ham til ny duell. Da står fellesstart i 15 kilometer klassisk på programmet i verdenscupavslutningen.

Både Nossum og sprinttrener Arild Monsen har ingen spesiell lagtaktikk for å forberede seg på en revansjelysten russer. Og Klæbo forbereder seg til 15-kilometeren som et vanlig skirenn, sier trenerne i en felles uttalelse til Dagbladet.

FRYKTER INGEN: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum og sprinttrener Arild Monsen forteller at Klæbo stiller upåvirket til lørdagens 15 kilometer etter diskvalifiseringen på VM-femmila Foto: Geir Olsen / NTB
FRYKTER INGEN: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum og sprinttrener Arild Monsen forteller at Klæbo stiller upåvirket til lørdagens 15 kilometer etter diskvalifiseringen på VM-femmila Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Egentlig har vi ikke noen annen form for lagtaktikk enn å være snille med hverandre i feltet, sier duoen.

- Frykter det norske laget Bolsjunov i feltet?

- Nei, vi frykter ingen.

Videre spår de et tungt skirenn på grunn av høyden. Sveitsiske Engadin ligger hele 2370 meter over havet.

- Vi tror de siste to rundene kommer til å skille mye.

Det var denne hendelsen som gjorde at Johannes Høsflot Klæbo først ble fratatt gullet på femmila i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer

- En brutal skiløper

TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad, tror lagtaktikken til det norske laget er tilnærmet lik alle andre skirenn. Til tross for konflikten med både anke og trukket anke den siste uka.

Når Iversen omtaler russeren som skummel i felt, forklarer Skinstad at det handler om at nordmennene ikke vil komme i situasjoner med russeren, som potensielt kan ødelegge løpet deres.

- HARD KONKURRENT: TV 2-sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad omtaler Bulsjunov som den sterkeste konkurrenten Norge har hatt på lenge. Foto: NTB
- HARD KONKURRENT: TV 2-sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad omtaler Bulsjunov som den sterkeste konkurrenten Norge har hatt på lenge. Foto: NTB Vis mer

Han tror blant annet at Klæbo vil gjøre alt for å unngå nettopp det.

- Jeg tror ikke Johannes satser på å komme bak Bolsjunov på oppløpet, understreker han.

Samtidig spår han et renn med svært tette dueller.

- Jeg tror vi får se en revansjelysten og kjempe sterk Bolsjunov. Men sånn var han før VM også. Han er en brutal skiløper å gå skirenn mot.

Russisk stikk til Norge

I etterkant av verdensmesterskapet har den russiske landslagssjefen Jelena Välbe beskyldt Norge for blant annet bruk av legalisert doping.

Skinstad oppfatter dette som at russerne, etter hendelsen i Oberstdorf, føler at alle er ute etter å ta dem. Både Norge og det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Dermed kommer russerne med nye angrep mot Norge. Som blant annet Välbes uttalelse om ulovlig bruk av medisinske fritak og astmamedisiner.

- Det er nok mer Russland mot resten. Enn Norge mot Russland, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer