Norge klare for ny duell med revansjelysten russer:

- Vi frykter ingen

Verdensmester Emil Iversen syns Aleksandr Bolsjunov (26) oppfører seg ufint i felt. Lørdag møter nordmennene russeren til ny duell, etter femmilsdramaet i VM.

KNUST: Bolsjunov satt knust i målområdet etter femmildramaet i Oberstdorf. Lørdag møter nordmennene ham til ny duell på fellesstarten i 15 kilometer klassisk i Engadin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KNUST: Bolsjunov satt knust i målområdet etter femmildramaet i Oberstdorf. Lørdag møter nordmennene ham til ny duell på fellesstarten i 15 kilometer klassisk i Engadin. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Emil Iversen mener at Aleksandr Bolsjunov, opptil flere ganger i vinter, har oppført seg ufint i felt.

- Johannes (Høsflot Klæbo) er veldig snill i felt, og man kan kanskje ikke si det samme om han andre. Han har mange hendelser hvor jeg føler han bryter reglene, sa Iversen til Dagbladet etter femmila i Oberstdorf.

- Han er skummel i feltet. Det har jeg sagt før, og det står jeg for, fortsatte han.

En av hendelsene Iversen refererer til, er da den russiske bjørnen slo med staven og regelrett kjørte ned finske Jon Mäki i målområdet, etter en hendelse på oppløpet i Lahti i januar.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mente på sin side at russeren bevisst prøvde å presse Klæbo ut av sporet på VM-femmila.

Juryen mente det motsatte, at det var Klæbo som var årsaken TIL til at Bolsjunov brakk staven med forbigåingen sin. Noe som førte til at Klæbo ble diskvalifisert.

- Frykter ingen

Lørdag møter nordmennene ham til ny duell. Da står fellesstart i 15 kilometer klassisk på programmet i verdenscupavslutningen.

Både Nossum og sprinttrener Arild Monsen har ingen spesiell lagtaktikk for å forberede seg på en revansjelysten russer. Og Klæbo forbereder seg til 15-kilometeren som et vanlig skirenn, sier trenerne i en felles uttalelse til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer