- Vi frykter Norge

Jugoslavias 69 år gamle landslagssjef Vujadin Boskov tror Spania kan vinne EM. Men i gruppespillet er det Nils Johan Sembs menn han frykter mest.

Sluttspillets eldste trener har en lang og merittert karriere bak seg. Ajax, Feyenoord, Real Madrid, Sampdoria og Napoli er noen av klubbene han har vært innom. Hans neste utfordringer heter Slovenia, Norge og Spania.

- Vi frykter Norge. De har mange spillere i Premier League, og de har efaring fra turneringer på høyeste nivå, sier Boskov.

Verdensklasse

Han holder Nederland, Frankrike, Spania og Italia som gullfavoritter. Men har stor tro på egne disipler:

- Min oppgave er å gjøre dette til et vinnerlag, sa den jugoslaviske sjefen før en vennskapskamp mot Kina i mars.

Laget liknet på alt annet enn et vinnerlag da de ble pepet av banen etter 1- 0.

Ikke overraskende var Predrag Mijatovic og Sinisa Mihajlovic duoen som ordnet seieren mot Kina. Mijatovic nikket inn et frispark fra Mihajlovic. Det er nettopp disse to spillerne jugoslavene setter sin største lit til under EM.

I oppkjøringen til EM har begge vært ute med skader.

Mijatovic, som har 22 mål på 46 landskamper, mistet tre måneder tidlig i sesongen for Fiorentina på grunn av en akillesskade. I april fikk den tidligere Real Madrid-spissen en strekkskade som satte ham på sidelinja ut sesongen.

Frisparkkonge

Dødballekspert Mihajlovic har vært ute med en leggskade i Lazios sesonginnspurt. 31-åringen med serbisk far og kroatisk mor har skrudd seg til rekord i antall frisparkmål i italiensk serie A.

- Mihajlovic er min viktigste spiller. Han er farlig på frispark og gjør en stor jobb i forsvaret, sier Boskov.

  • 9. plass: Mange gode fotballspillere, men har tidvis problemer med å trekke i samme retning.
SKADEPROBLEM: Fiorentinas stjernespiller Predrag Mijatovic skal være klar til møtet med Norge.