- Vi ga bort to poeng

Tørum langt nede etter uavgjort mot Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg - Lillestrøm 1-1.

Eliteserien fotball menn, torsdag:

Rosenborg – Lillestrøm 1-1 (1-0)

Lerkendal, 20.039 tilskuere

Mål: 1-0 Øyvind Storflor (45), 1-1 Olivier Occean (78).

Dommer: Espen Berntsen, Vang

Gult kort: Frode Kippe, Bjørn Helge Riise, Lillestrøm.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld – Roar Strand, Vidar Riseth (Alejandro Lago fra 77.), Miika Koppinen, Mikael Dorsin – Marek Sapara, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred – Didier Ya Konan (Øyvind Storflor fra 18.), Steffen Iversen, Daniel Braaten.

Lillestrøm (4-4-2): Heinz Müller – Anders Rambekk, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Shane Stefanutto – Bjørn Helge Riise, Kasey Wehrman, Simen Brenne (Arild Sundgot fra 67.), Espen Søgård – Magnus Myklebust, Olivier Occean.

(NTB)

(Dagbladet.no): Mens gårsdagens Oslo-derby var preget av at begge lag var redd for å tape, var kveldens storkamp på Lerkendal en oppvisning i offensiv tenkning og angrepsfotball.

Både Rosenborg og Lillestrøm bidro til den reneste sjanseorgien på Lerkendal - og derfor var det egentlig bare rett og rimelig da Olivier Occean reddet ett poeng da han stanget inn 1-1 12 minutter før slutt.

For lagene hadde hver sin omgang i Trondheim; Rosenborg som det klart førende laget før pause, og Lillestrøm etter sidebyttet.

Knut Tørum var likevel fryktelig skuffet etter kampen.

- Vi gir vekk to poeng. Dette er en kamp vi burde vunnet. Jeg er irritert på det, og på mye annet som skjer, sier Tørum til TV 2.

Og tenkte nok på situasjonen hvor Steffen Iversen satte ballen i mål etter 66 minutter. Alexander Tettey lå nede og Rosenborg var tildelt frispark. Mens dommer Berntsen var på vei bort til den skadde spilleren, ble frisparket tatt.

Noe Berntsen ville ha seg frabedt - og derfor annullerte scoringen.

GA ROSENBORG LEDELSEN: Øyvind Storflor utnyttet tabben fra Anders Rambekk og ga Rosenborg ledelse like før pause. Men LSK reiste seg i 2. omgang, trykket på og fikk en fortjent utlikning 12 minutter før slutt. Foto: SCANPIX
GA ROSENBORG LEDELSEN: Øyvind Storflor utnyttet tabben fra Anders Rambekk og ga Rosenborg ledelse like før pause. Men LSK reiste seg i 2. omgang, trykket på og fikk en fortjent utlikning 12 minutter før slutt. Foto: SCANPIX Vis mer

Etter kampen var RBK-treneren raskt framme hos dommeren, hvor han luftet sin frustrasjon over kamplederen.

Rambekk-tabbe

Til tross for flust av sjanser lot den første scoringen vente på seg til 1. omgangs siste minutt.

Daniel Braaten, som holdt lekestue med Anders Rambekk gjennom store deler av kampen, kom til innlegg fra høyresida. Ballen ble headet høyt til værs av Frode Kippe, og en overambisiøs Rambekk mislyktes da han forsøkte å bryste kula ut av faresonen.

Den endte i stedet i beina på innbytter Øyvind Storflor, som fikk en enkel jobb med å overliste Heinz Müller fra fem meter.

- Normalt blir den klarert, vi pleier å ha et resolutt forsvar som måker den vekk. Er det fint nok for Maldini, er det fint nok for Rambekk, sier Tom Nordlie med et smil til TV 2.

- Anders er veldig lei seg. Det er en veldig knekk å få den goalen 20 sekunder før pause, men vi viser moral og reiser oss.

Synderen selv gjorde ingen forsøk på å bortforklare tabben.

- Vi ga bort to poeng

- Alle skjønner at det var dårlig. Sånn er det, det er bare å gå på videre. Jeg vil ikke bortforklare noe. Det var en feil av meg - jeg har ikke noe annet å si, sier Rambekk.

Tabben gjorde at Rosenborg kunne gå til pause med 1-0 - men det kunne like gjerne vært Lillestrøm. For selv om trønderne var det dominerende laget på Lerkendal, hadde gultrøyene sine muligheter de første 45 minuttene.

Deriblant en gedigen dobbeltsjanse etter en halvtime:

Fotrappe Magnus Myklebust tok seg enkelt forbi Koppinen og la ballen på sølvfat til Simen Brenne. Fra fem meter skled ballen av den vanligvis så målfarlige høyrefoten hans - men angrepet var ikke slutt med det.

Sekunder senere strøk nemlig en heading fra Occean like over tverliggeren etter et godt innlegg fra Rambekk.

Om Rosenborg var dominerende før pause, skiftet kampbildet karakter de siste 45 minuttene.

Fortjent utlikning

Lillestrøm - som bare hadde tatt ett poeng på de fire siste kampene - presset plutselig Rosenborg på defensiven. Og igjen misbrukte Simen Brenne en eventyrlig mulighet for romerikingene.

- Vi ga bort to poeng

Situasjonen minnet mye om missen fra 1. omgang, for igjen var det Myklebust som kom seg rundt og fikk slått tilbake. Denne gangen traff Brenne ballen litt for godt - og bredsidet ballen et godt stykke utenfor fra 5-6 meter.

Det lå likevel en bortescoring i lufta. Og den kom etter 78 minutter.

Magnus Myklebust forsøkte først å skyte fra skrått hold, men ble taklet av Koppinen. LSK-spissen var raskt på beina igjen, og la ut til Bjørn Helge Riise, som siktet på hodet til Occean inne i feltet.

Innlegget var perfekt, Occean demonstrerte igjen sin overlegenhet i luftrommet, og Hirchfeldt var sjanseløs på å redde det harde hodestøtet.

Selv var kanadieren glad for at oppasser Vidar Riseth hadde forlatt banen på det tidspunktet, til fordel for Alejandro Lago.

- Jeg la merke til det byttet. Jeg visste at han som skulle markere meg ville være mer passiv. Det var definitivt et avgjørende øyeblikk, sier Occean til TV 2.

Rosenborg våknet til live etter kalddusjen, og hadde nok av muligheter til å stikke av med alle poengene de siste 10 minuttene.

Men det endte slik det så ofte har gjort på Lerkendal denne sesongen - Rosenborg ga fra seg en ledelse på hjemmebane.

Til Knut Tørums grenseløse irritasjon. Tom Nordlie er heller ikke helt fornøyd med to poeng på de siste fem kampene - det er i underkant for et lag som tar mål av seg til å vinne serien.

- Vi er ikke fornøyd med det. Samtidig føler vi at vi viser så mye bra spillmessig at poengene vil komme. 1-1 i dag gjør at vi ikke er håpløst langt etter. Man skal ikke avskrive LSK når 4. november skrives, advarer Nordlie.

<B>UTLIKNINGEN:</B> Oliver Occean viste stor styrke i lufta da han headet inn 1-1 12 minutter før slutt.
<B>HERJET I 1. OMGANG:</B> Daniel Braaten spilte ut mye av registeret sitt før pause - og da hang ikke Anders Rambekk med i svingene.
<B>MISFORNØYD:</B> Knut Tørum var misfornøyd med både resultatet og dommer Espen Berntsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer