- Vi ga publikum et løft

Martin Andresen tilbake som kaptein og midtbanesjef.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Martin Andresen har hatt en meget god vårsesong på Branns midtbane. 29-åringen er kvitt lyskeproblemene og framstår som mer gjennomtrent enn på lenge.

Mot Paraguay hadde Andresen overtatt kapteinsbindet fra Thomas Myhre - og var den naturlige ledertypen Åge Hareide hadde håpet han skulle være på forhånd.

Selv nekter han å kommentere sin egen innsats.

- Det vil jeg ikke mene noe om. Men det er lenge siden jeg har følt meg så frisk, sier han med et dårlig skjult smil om munnen.

- Jeg synes det fungerte bra for laget både offensivt og defensivt. Det at vi skaper såpass mye synes jeg er mest positivt, sier Andresen.

Tilbake som kaptein

Etter fem strake tap så Norge ut til å ha stø kurs mot det sjette da Paraguay snudde kampen til sin fordel i starten av andre omgang.

Men selv om Frode Johnsen reddet uavgjort og Norge satte inn et formidabelt press mot Paraguay-målet etter utlikningen, er han klok nok til å ikke friskmelde Norge riktig ennå.

- Vi ga publikum et løft

- Det er for tidlig å si om dette var et vendepunkt. Men jeg tror vi ga publikum et løft.

- Du tok tilbake kapteinsbindet fra Thomas Myhre i dag. På permanent basis?

- Det er permanent. Jeg var jo opprinnelig kaptein før jeg ble skadet i fjor høst. Nå er jeg tilbake, og da var det veldig hyggelig å få bindet tilbake, sier han til Dagbladet.no.

Får Hareide-skryt

Frode Johnsen ble kåret til Norges beste spiller av juryen på Ullevaal. Åge Hareide trakk imidlertid fram Andresen som banenes dominerende spiller.

- Spesielt Martin synes jeg spiller en veldig god kamp, sier Hareide.

Og trekker fram ordet som har erstattet «stolte øyeblikk» som Hareides favorittuttrykk - som han har rappet fra Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

- Handlingshastighet. Det blir en vurdering mellom løpsstyrke og handlingshastighet. Martin løser ting veldig klokt, spiller med ro og skaper ro rundt seg, skryter landslagssjefen.

I GOD FORM: Martin Andresen har vært stor for Brann, og onsdag kveld var han også god for Norge. Foto: SCANPIX
I GOD FORM: Martin Andresen har vært stor for Brann, og onsdag kveld var han også god for Norge. Foto: SCANPIX Vis mer

Stor konkurranse

Nå har Norge plutselig fått stor konkurranse på den sentrale midtbanen - hvor Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen, Christian Grindheim og Kristofer Hæstad slåss om plassene.

Grindheim synes de to veteranene klarte seg bra mot Paraguay.

- Men jeg er ikke skremt, flirer han.

- Vi fikk til mer spill gjennom midten. Særlig i første omgang synes jeg vi eide midtbanen. Men resultatmessig ble det ikke så bra, mener Grindheim.

BRØT TAPSREKKA: Takket være to Frode Johnsen-mål ble den stygge tapsrekka brutt.