- Vi ga Viking vinger

Jönsson mener Rosenborg fikk en nødvendig vekker i generalprøven.

TAR IKKE AV: Selv om Jan Jönsson mener Rosenborg ga Viking vinger, tar ikke Valon Berisha av. Stortalentet understreker i stedet viktigheten av å beholde bakkekontakten.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
TAR IKKE AV: Selv om Jan Jönsson mener Rosenborg ga Viking vinger, tar ikke Valon Berisha av. Stortalentet understreker i stedet viktigheten av å beholde bakkekontakten.Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Viking - Rosenborg 4-0.

Trener Jan Jönsson mener Rosenborg fikk en nødvendig påminnelse om at ingenting kommer gratis da trønderne tapte 0-4 mot Viking i Stavanger ei uke før seriepremieren.

- Oppkjøringen har gått bra hittil, og kanskje var dette en vekker som vi trengte før seriestart, sier Jönsson til aftenbladet.no.

André Danielsens straffescoring 18 minutter ut i kampen var starten på en ydmykelse av gullvinnerne fra 2009 og 2010. Brødrene Valon og Veton Berisha vartet opp med hvert sitt perletreff. I tillegg tegnet den målhungrige esteren Henri Anier seg i målprotokollen.

- Vi styrte kampen fra avspark, men var ikke presise og kraftfulle nok til å score. Da Viking så fikk straffe og 1-0 var det som om vi ga dem vinger, sier Jönsson.

Mister ikke bakkekontakt Den sterke generalprøven til tross, Valon Berisha er opptatt av at siddisene beholder bakkekontakten og ikke legger forventningsnivået for høyt.

- Nå er det om å gjøre ikke å bli for «cocky» og føle at vi er blant gullkandidatene. Vi må holde oss selv nede og jobbe videre, sier Berisha til TV 2.

TANKEVEKKER: Jan Jönsson tror Rosenborg kanskje trengte en vekker før seriestart. Det fikk trønderne i form av 0-4 tap mot Viking.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TANKEVEKKER: Jan Jönsson tror Rosenborg kanskje trengte en vekker før seriestart. Det fikk trønderne i form av 0-4 tap mot Viking.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Rosenborg møter Brann på Lerkendal i rundens hovedkamp på søndag, mens Viking skal i aksjon mot nabo og tippeligafersking Sandnes Ulf på bortebane neste mandag.

Opptur for LSK Lillestrøm fikk en opptur da Tromsø ble slått 2-0 på bortebane. Espen Nystuen vikarierte som lagkaptein og nikket inn det første målet. Bjørn Bergman Sigurdarson fastsatte sluttresultatet.

Trener Magnus Haglund gledet seg spesielt over at laget holdt nullen etter mange baklengs i treningskampene.

I andre treningskamper for tippeligalagene spilte Sandnes-Ulf 1-1 mot Start, mens det ble målløst mellom Vålerenga og Fredrikstad.