Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi gambler ikke med Petters VM-form

Har ikke frikort i år.

REISER HJEM I DAG: Petter Northug må avbryte høydeoppholdet han er på i Sveits for å gå NM-sprinten. Det var ikke VM-planen Petter selv hadde lagt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
REISER HJEM I DAG: Petter Northug må avbryte høydeoppholdet han er på i Sveits for å gå NM-sprinten. Det var ikke VM-planen Petter selv hadde lagt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

RØROS (Dagbladet): Lørdag bestemte Team Northug seg for å avbryte høydeoppholdet Petter er på i Seiser Alm i Italia.

Landslagsledelsens krav om at han må stille på NM-sprinten for å få gå sprinten i VM tvang Northug til å endre VM-oppkjøringsplanene.

Opprinnelig skulle Petter bli i høyden i noen dager til, for så å komme til NM-byen og gå tremila på lørdag. Nå reiser han hjem i dag i stedet.

- Planen var noen flere høydedøgn før ei kort NM-helg, sånn sett er det ikke helt optimalt å avbryte samlinga nå, skriver Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen, i en sms til Dagbladet.

Ingen gambling Dagbladet vet at disse planene ble kommunisert landslagsledelsen 15. januar, og i svaret Team Northug skal ha fått da var det ingen signaler om at han også måtte gå NM-sprinten.

To dager senere vant Tomas Northug sprinten i Otepää. Da ble NM-sprinten plutselig avgjørende for VM-uttaket, selv om sprinttrener Arild Monsen fortalte i Dagbladet i går at han hadde snakket med Petter om dette i Livigno allerede i august.

- Vi hadde det vel det første møtet om dette i august, og jeg prata med Petter om dette under Tour de Ski også. Da fortalte jeg ham at det begynte å dra seg til, og at NM-sprinten ville bli avgjørende for VM-uttaket, men jeg tror ikke Petter tok det inn over seg der og da, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Dere gambler ikke med Petters VM-form?

- Nei, det er bare tull. Nå drar han opp i høyden igjen etter NM og forbereder seg som han selv har planlagt, så dette er ingen gambling med VM-formen.

Ikke frikort Team Northug håper ikke forstyrrelsen spiller noen rolle for det som skal skje i Falun. Petter selv ønsker så hardt å gå sprinten at han gjør det han må for å kvalifisere seg.

- Vi må gjøre det beste ut av det, og har selvsagt trua på at gutten får forberedt seg bra og er i sin beste form under VM likevel, skriver Kveen.

Fjorårsnedturen, og spesielt OL-fiaskoen, har satt Petter i denne situasjonen i år. Med lillebror Tomas' sprintseier i Otepää er det akkurat nå hele sju mann som har et berettiget håp om å få gå VM-sprinten. Tre av dem har verdenscupseire. Petter er ikke blant dem.

- Poenget er, og det har vi vært helt klare på hele tida, at han som alle andre må kvalifisere seg til distansene han vil gå i VM. Han hadde et frikort i fjor, men nå må han bygge opp det igjen, sier Løfshus.