- Vi går for det perfekte

Åge Hareide ser ingen grenser for sitt suverene RBK. I går vant trønderne sitt 12. seriegull på rad.

TRONDHEIM (Dagbladet): Neste år er Hareides mål å vinne 26 kamper i Tippeligaen.

Ikke tro at han er misfornøyd etter å ha ledet RBK til nok et gull. Tvert imot. Men i mangel på utfordrere til seriegullet, så nøler ikke Hareide med å ha det perfekte som et naturlig mål.

- Vi søker hele tida det perfekte. Det er det optimale målet. Derfor er det naturlig å ha et mål om å vinne alle kampene neste sesong. Å gå for og slette rekorder, ha intern konkurranse, få spillerne til å ville være med å skape gode og historiske årganger, vil være en viktig drivkraft for å bli bedre, sier Hareide til Dagbladet.

- Ydmyke

Han vil ikke bli oppfattet som arrogant. Han tror alle lag i Tippeligaen innerst inne drømmer om det samme.

- Da Vålerenga sto her i serieåpninga, så drømte sikkert mange hos dem også om å vinne alle 26 kampene, sier Hareide.

Men forskjellen mellom RBK og alle andre lag er at det nesten er realistisk å tro at det kan gå i Rosenborg. Fordi klubben aldri hviler. På gårsdagens gullmiddag på Hotell Prinsen trakk formann Knut Skoglund fram ydmykheten som den viktigste egenskapen RBK har som klubb.

- Vi må ikke begynne å ta seriegull som en selvfølge. Det øyeblikket vi tar for gitt at vi er best, da starter nedturen, sa Skoglund i sin festtale til RBK-familien.

Han roste Hareide for å ha fulgt opp arven etter Nils Arne Eggen på en utmerket måte.

- Så du skal faktisk få lov til å fortsette å trene Rosenborg også neste år, Åge, avsluttet Skoglund, til øredøvende applaus og latter.

Drar sammen

De menneskelige faktorene er det som gleder Hareide mest med hans første seriegull i Rosenborg.

- Alle drar i samme enden av tauet. Det finnes folk med kompetanse i alle ledd i denne klubben. Det er det som gleder meg mest med å vinne. At vi lykkes sammen. Og det er det som gjør Rosenborg til den desidert beste klubben jeg har vunnet seriegull med, sier en nesten rørt Hareide.

I går fikk han låne sølvpokalen på nåde av kaptein Erik Hoftun.

- Du er jo så uvant med dette. Det er så vidt jeg stoler på at du behandler den pent, ikke noen bulker nå, spøkte Hoftun da han ga pokalen til Hareide i garderoben etter kampen. Men Hareide fikk bøtta helberget til seiersfesten. Til stor jubel, selv om han kom en halvtime for seint.

Hareide er ikke alene om å ha store tanker om framtida. Flere av spillerne Dagbladet pratet med etter den strålende festkampen mot Bodø/Glimt mener det er riktig å sette seg et mål om å vinne alt neste år.

- Ja, hvorfor ikke. Jeg er enig med Åge, sier gårsdagens bestemann, Vidar Riseth.

Han mener det er viktig for utviklingen til Rosenborg at man alltid går for å vinne.

- Selv om vi har vunnet serien, så mener jeg det er kjempeviktig for oss selv at vi vinner de fire siste kampene også. Vi kan ikke slippe oss ned på et lavere nivå, bruke juniorspillere, og hvile oss. Da har vi ikke sjanse i UEFA-cupen. Vi må gi gass for å bli best mulig ute i Europa. Spiller vi bra i serien, spiller vi bra i UEFA-cupen, sier Riseth.

Harald Brattbakk sier det slik:

- Vi har spilt noen imponerende gode kamper i det siste. Selv om vi har ledet klart. Vi blir aldri fornøyd. Og det er en god egenskap. Men for all del. I dag er jeg vanvittig glad for å ha vunnet seriegull, sier toppscorer Brattbakk.

GULLFEIRING: Rosenborg-spillerne viste ekte glede da seriegullet ble sikret i festkampen mot Bodø/Glimt på Lerkendal i går. I sentrum for de elleville scenene: Harald Brattbakk, Ørjan Berg og Vidar Riseth.