- Vi går til EM

ULLEVAAL (Dagbladet): Fire poeng på tre kamper er tre bak Kjetil Rekdals EM-skjema. Men han tror fortsatt på sluttspill. - Det er realistisk å tro at vi vinner de siste sju kampene. Og da kommer vi til EM, sier Rekdal.

Etter Slovenia-kampen snakket Hertha-proffen om EM-toget som gikk hvis det ikke ble hjemmeseier mot Albania. De tre poengene gikk i vasken takket være en tafatt time på Ullevaal. Men i går kveld var Rekdal likevel forsiktig optimist. For Norge kan fortsatt gjøre jobben sjøl.

- Alt håp er ikke ute - vi har fortsatt sjansen. Vi naturligvis vinne resten av hjemmekampene, og vi må vinne de fleste borte. Med seier i resten av kvalifiseringen, kommer vi til EM. Og det bør gå - selv om Hellas borte blir veldig tøft, sier Rekdal.

For lette mål

Men hvis Norge skal bli en jevn poengplukker i 1999, er det mye som må rettes opp. Særlig av det som skjedde de første seksti minuttene i går.

- Vi var forferdelig dårlige og tafatte i én time. Det største problemet hittil i kvalifiseringen er at vi slipper inn altfor lette mål.
- Før holdt vi til 0- 0, eller vi kunne vinne 1- 0, på dårlige dager. Nå gjør vi defensive feil som vi blir straffet hardt for. Soliditeten og den defensive samhandlingen er ikke bra nok, sier Rekdal.

Veldig skuffa

Som igjen scoret mål for landslaget. Den norske sluttspurten hjalp på Rekdal-humøret. Men ikke så mye.

- Jeg er veldig skuffa over at vi ikke vant kampen, selv om Albania er mye bedre enn media og publikum tror.
- Men vi får ta med oss det positive som finnes fra denne høsten. Vi har blant annet ligget under i tre kamper, og likevel tatt fire poeng. I dag burde vi ordnet 3- 2 i sluttminuttene, hvis vi hadde hatt like mye flaks som før, sier Rekdal.