- Vi går til EM!

Norge- Hellas 1- 0. Norge tok et stort skritt nærmere EM-sluttspillet med seieren over Hellas i går. Rosenborg-gutta «feiret» resultatet med en dannet spasertur i den varme og innbydende hovedstadsnatta.

Bare de små minuttene Dagbladet spankulerte sammen med de trønderske landslagsheltene, strømmet komplimentene mot dem fra engasjerte forbipasserende. Ikke Beatles-mania akkurat, heller et snev av DDE. - Tusen takk, roper i alle fall Erik Hoftun fornøyd tilbake.

Har trua

Rosenborg-kapteinen har storspilt på landslaget de siste kampene. I går hadde hadde enda en plettfri kamp. Sjøltilliten er enorm.

- Kommer dere til EM etter denne seieren?

- Ja, det har jeg tru på. Jeg har generelt veldig stor tru på dette laget. Vi er inne i en bra periode akkurat nå, sier Hoftun til Dagbladet.

- Hva er grunnen til at du er blitt så stabilt bra på landslaget?

- Det er vel først og fremst fordi jeg har fått tillit, og spilt mange kamper.

- Det er nesten mesterliga-takter over spillet ditt?

- Jo takk, jeg føler jo at det har gått bra i det siste.

Ikke klikk

Sjøl om RBK-gutta samlet seg til en luftetur i går kveld, bedyrer Hoftun at det ikke betyr at de er sammen hele tida.

- Det er jo naturlig at vi gjør enkelte ting sammen. Vi er jo gode kamerater fra før, men det er ikke snakk om noe klikkdannelse, ler han.

Det er ikke bare bare å ta bilder av landslagsspillere på tur.

- Du får sørge for å ta bilde forfra, slik at merket på jakka mi vises, roper André Bergdølmo spøkefullt til fotografen.

Ingenting overlates til tilfeldighetene i den disiplinert skokken. Og det er ikke snakk om noe skikkelig feiring før de eventuelt har slått Slovenia på onsdag.

- Men det er greit å ta seg en liten tur ut for å få litt luft på kvelden. Det blir kjedelig å sitte på hotellet hele tida. Dessuten er det jo umulig å få sove før klokka elleve om kvelden uansett, smiler Hoftun.

Det gjelder å være opplagt til onsdag. Med seier over Slovenia er Norge klar for EM. Det blir ingen spasertur for RBK-gutta.