Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi går til EM

Henning Berg kaller poenget i går kveld «sinnsykt viktig» og tror Romania kommer til å hjelpe Norge til EM.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Berg var tilbake som kaptein etter lårtrøbbel og ble dyttet vekk av Ioan Ganea da Romania tok ledelsen 26 minutter før slutt.

- Det er en bra prestasjon av Ganea, men jeg gjorde det nok litt lett for ham, sier Berg som er glad og fornøyd på vei ut til spillerbussen.

Årsaken er Ole Gunnar Solskjærs straffemål etter 77 minutter. Den snart klubbløse Blackburn-backen tror akkurat det målet kan redde Norges EM-håp - selv om danskene har to poengs forsprang med to kamper igjen.

- Det ene poenget er sinnsykt viktig, mot det beste laget i pulja bortsett fra oss. Romania er bedre enn Danmark. Og Danmark tapte hjemme mot Bosnia, og det blir ikke lettere for dem borte, sier Berg.

- Vi kvalifiserer oss

For Norge er avhengig av dansk poengtap mot enten Romania hjemme 9. september eller borte mot bosnierne 11. oktober. Hvis Berg skal være kaptein for gruppevinneren.

Med andreplass i gruppa blir det playoff mot en annen toer seinere på høsten.

- Hadde vi slått Romania i kveld hadde vi vunnet pulja garantert. Jeg tror vi kvalifiserer oss likevel, sier Berg.

EM-GRUPPE 2

Lag

Spilt

Poeng

Danmark

6

13

Norge

6

11

Romania

6

10

Bosnia-H.

5

6

Luxembourg

5

0

Han gikk av banen fem minutter før slutt etter å ha spilt med krampe i leggen i store deler av andreomgangen.

Da slovaken Lubos Michel blåste av kampen måtte Berg høre at hele Ullevaal pep i skuffelse.

- Det gjør oss ingenting at de piper. Greit at de er skuffet, men vi vet hvor viktig poenget er for gruppa. Vi var så sinnsykt slitne, gutta var knekt, sier 33-åringen.

Den VIF-aktuelle stopperen legger heller ikke skjul på at den dagen Norge ikke lenger kan nå EM, gir han seg på landslaget på dagen.

- Jeg tror ikke jeg er med lenger hvis det ikke blir EM. Derfor var det ekstra viktig for meg å være med i dag. Jeg får bestemme over min egen framtid.

Ferdig med tap

Innbytter Claus Lundekvam var ikke så glad for at Berg gikk rett inn på laget igjen.

- Jeg skjønner Claus, han spilte bra mot Danmark. Det var nok helheten som gjorde at jeg spilte. Semb ville ha meg på banen - ikke bare på grunn av det defensive, sier Berg før han kommer tilbake til årsaken til at Norge ikke kastet alt framover i sluttminuttene.

- Hvis vi vinner de to siste kampene våre kan ikke Romania ta oss igjen. Vi vet at Romania kan slå Danmark, og at vi med tap her hadde vært ferdig.

Nå er landslagskarrieren hans reddet i hvert fall litt lenger.

PÅ ETTERSKUDD: Henning Berg ble dratt ut av Ioan Ganea som her scorer Romanias mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media