GÅR BARE 15 KM: Petter Northug kommer nok til å gi alt på 15 kilometer fri i NM, før han ser mot Marcialonga og turrenn. NM-arrangøren i Voss er i hvert fall ikke bekymret.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GÅR BARE 15 KM: Petter Northug kommer nok til å gi alt på 15 kilometer fri i NM, før han ser mot Marcialonga og turrenn. NM-arrangøren i Voss er i hvert fall ikke bekymret.Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Vi gir nå vel faen i Petter

NM-arrangøren blåser i Northugs prioriteringer.

(Dagbladet): NRKs sportssjef Rune Haug luftet i går sin misnøye over at Petter Northug bare går ett renn i ski-NM denne sesongen.

Northug satser på langløpene resten av vinteren, og skal bare gå 15 kilometer på første dag av NM i Voss, mens Haug mener Norges Skiforbund må få de beste løperne til å prioritere mesterskapet dersom det fortsatt skal være attraktivt for NRK.

I Voss er man visst ikke like opptatt av vår største skistjerne.

- Vi gir nå vel faen i Petter, vi, sier nemlig Tore Nyborg, informasjonsansvarlig for NM på Voss til BA - og presiserer at kommentaren sies med glimt i øyet.

- NM er mye mer enn Petter Northug. NM er skisportens Norge Rundt, skisportens 17. mai. Det verken lever eller dør med Petter Northug, sier han, og viser til sportens dype tradisjoner og mange utøvere her i landet.

Hjemmefavoritten
Nyborg mener i stedet publikum i Voss først og fremst er opptatt av hjemmehåpet Sjur Røthe, og håper han kan ta sitt første NM-gull.

- Jeg skjønner NRK, men jeg er overbevist om at dette skjønner skisporten selv også. Jeg er overbevist om at NM sin posisjon er så sterk, og kommer til å være så sterk i årene fremover, at de beste utøverne kommer til å stille opp, sier informasjonssjefen til Bergensavisen.

Alsgaard-dueller
Norgesmesterskapet har forøvrig flere andre trekkplastre enn Petter Northug og Sjur Røthe.

I går fortalte blant annet NRK-kommentator Jann Post til Dagbladet at han har meldt seg på, for å motbevise Thomas Alsgaards påstand om at han blir slått med mer enn et minutt av prologvinneren på NM-sprinten.

Alsgaard selv er også påmeldt, og utkjemper sin viktigste duell på nevnte 15 km fri. Der har han utfordret Kristen Skjeldal.

Langrennssjef Åge Skinstad er i hvert fall ikke bekymret for at NM-dekningen på NRK kan bli redusert.

- Når NRK ser seertallene etter årets arrangement, er jeg ikke i nærheten av å være redd for at NM ikke skal være viktig for NRK i framtiden. Jeg vil heller gi dem utfordringen med å ta enda bedre tak og gjøre mer ut av del 2, sa Skinstad til Adresseavisen i går.