- Vi gjør ikke ingenting, men det er nesten

Van der Vaart om taktikkløse Redknapp.

TRIVES: Rafael van der Vaart føler nesten at han er tilbake på løkka når han spiller for manager Harry Redknapp i Tottenham. Her får han se det røde kortet til Terje Hauge.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
TRIVES: Rafael van der Vaart føler nesten at han er tilbake på løkka når han spiller for manager Harry Redknapp i Tottenham. Her får han se det røde kortet til Terje Hauge.Foto: SCANPIX/AP/Tom HeveziVis mer

(Dagbladet): Tottenham har hatt en god, om enn ustabil, start på årets sesong. Kjøpet av Rafael van der Vaart har vist seg å være en billig nøkkel, og med Gareth Bale i storform har Spurs' innsats i Champions League spesielt imponert mange.

I England så mange at Harry Redknapps navn stadig nevnes i forbindelse med hvem som skal ta over landslaget etter Fabio Capello.

Akkurat den tanken gir en del fotballfolk frysninger. Redknapps resultater på White Hart Lane er vanskelige å nedvurdere, men noen vil nok argumentere med at Redknapp ikke akkurat er noen fotballprofessor.

Det virker ikke å plage nevnte van der Vaart noe særlig.

I et intervju i tabloidavisa The Sun avslører nederlenderen at det er Harry Redknapps avslappede holdning til taktikk og sånt som skal ha mye av æren for Tottenhams suksess denne sesongen.

- Harry er en veldig spesiell mann, det er derfor jeg føler meg så hjemme i Spurs. Det er som å være tilbake på løkka. Det er ingen lange og kjedelige taler om taktikk, sånn som jeg var vant til i Real Madrid. Det henger en taktikktavle i garderoben, men Harry skriver ingenting på den, sier van der Vaart.

- Alt er veldig avslappet. Sjefen gir oss lagoppstillingen 20 minutter før kampstart, så går vi ut og varmer opp. Og det eneste han sier til meg er: «Du spiller på venstre eller høyre, jobb hardt, ha det gøy og vis supporterne det beste du har». Så får forsvarerne beskjed om hvem de skal markere på dødball, og det er det, fortsetter nederlenderen.

Omstridt spaltist
De kresne kjennerne på fotballøya har også rynket på nesa over Harry Redknapps egen spalte i The Sun.

Den har han blant annet brukt til å forsvare de forhatte og nå avgåtte Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett, og til å forklare Fabio Capello hvorfor det ikke er noen vits å spille ballen i beina til Tottenhams egen spiss - Peter Crouch.

- Crouchy er to meter høy, så det er åpenbart hva som er styrken hans. Det er ingen vits i å sette ham på topp og spille ballen i beina hans hele tida. Peter er god teknisk, men England må utnytte høyden hans, skrev Redknapp analytisk.

Ren flaks
Men Rafael van der Vaart liker managerens forenklede framtoning.

- Det er ikke det at vi ikke gjør noenting, men det er i nærheten. Da Gareth Bale scoret på heading etter min corner mot Blackburn, for eksempel, så var ikke det noe vi hadde trent på. Det var ren flaks. God pasning, god heading, ikke noe mer, sier han.

Intuisjon og lagfølelse er det som skal til.

- Og seieren over Inter var et klart eksempel på hvordan man spiller på intuisjon. Du kan ikke trene på det målet jeg scoret i den kampen. Selvfølgelig trenger spillerne kvalitet for å ende opp i de rette posisjonene, og manageren må velge det rette laget. Men når alt kommer til alt, handler det om å finne den gode følelsen, og den har jeg i Spurs.

- Jeg prøver å gi de beste pasningene jeg kan, og folk som Bale forsøker å score på dem. Det er taktikken vår.

FLAKS? Et fint innlegg, en fin heading og Gareth Bale og van der Vaart kunne feire dette målet mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AP/Akira Suemori
FLAKS? Et fint innlegg, en fin heading og Gareth Bale og van der Vaart kunne feire dette målet mot Blackburn.Foto: SCANPIX/AP/Akira Suemori Vis mer