- Vi gjør ikke jobben vår

- Det er unaturlig å slippe inn så mange lette mål. Derfor skjønner jeg Juro Kuviceks utblåsning i Dagbladet. Han var frustrert, og det er vi der bak også. Jeg blir ikke overrasket om det blir utskiftninger til kampen mot Kongsvinger 16. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier Fredrik Kjølner, som legger seg flat for kritikken mot Vålerengas forsvar.

Laget har sluppet inn 17 mål på sju seriekamper. Det er 2,4 i snitt.

- Forsvaret gjør ikke jobben sin. Men det er litt for enkelt å legge hele skylda på oss. Vi er et helt lag som angriper, og et helt lag som forsvarer oss.

- Hvordan vurderer du din egen innsats i år?

- Jeg er langt fra fornøyd, og er forberedt på at noen av oss havner på benken. Hadde vi bare visst hvorfor vi lekker som ei sil, ville vi funnet på løsninger, sier Fredrik Kjølner.

Utskiftninger

Også midtstopperkollega Knut Henry Haraldsen frykter at han er reserve mot Kongsvinger.

- Det er ikke unaturlig om trener Lars Tjærnås velger andre folk til den kampen. Vi er flere gode spillere i klubben, og det er ingen automatikk i at du er i førsteoppstillingen hver gang.

Av de 17 baklengsmålene har ni kommet på dødballsituasjoner. Det liker ikke Haraldsen.

- Vi er enige om å passe hver vår mann, men lykkes ikke i kampsituasjoner. Mot Moss glemte vi å markere til angrepet var over. Vi ble grusomt straffet, sier Knut Henry Haraldsen.

Skjønner Kuvicek

Sidebacken Tom Henning Hovi mener Juro Kuvicek har rett til å kritisere Vålerenga-forsvaret.

- Juro spilte en god kamp, scoret ett mål og gjorde jobben sin. Det er mer enn hva vi kan si om oss der bak. Jeg har ingen problemer med å forstå frustrasjonen hans.

- Men jeg synes ikke forsvaret skal ha all skylda alene. Hele laget må gå i seg sjøl for å komme opp av sumpa, sier Tom Henning Hovi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer