NESTEN-LAGET: Landslagssjef Roy Johansen gir sine instrukser til spillerne under VM-kampen mot Tsjekkia i går. Norge leverte en god kamp, men tapte 0-1. Det er ennå en ørliten mulighet til å nå kvartfinalen, men trolig blir det et nytt nesten-mesterskap for Norge. Foto: Tatyana Zenkocich / EPA / NTB Scanpix
NESTEN-LAGET: Landslagssjef Roy Johansen gir sine instrukser til spillerne under VM-kampen mot Tsjekkia i går. Norge leverte en god kamp, men tapte 0-1. Det er ennå en ørliten mulighet til å nå kvartfinalen, men trolig blir det et nytt nesten-mesterskap for Norge. Foto: Tatyana Zenkocich / EPA / NTB ScanpixVis mer

- Vi gjør kanskje vår beste VM-turnering

Men Roy Johansen tror ikke på VM-kvartfinale.

Landslagssjefen mener at Norge har gjort sitt kanskje beste ishockey-VM, men manglet flyten som skal til for å gå videre fra gruppespillet.

Etter gårsdagens tap for Tsjekkia, det fjerde på rad, syntes han synd på spillerne. De har kjempet helt etter landslagssjefens plan, men ikke klart å score nok mål.

Seks bra kamper
- Vi har jo hatt fantastisk uttelling i noen VM-turneringer og vært det mest effektive laget i overtall. Den flyten har vi ikke hatt i denne turneringen. Hadde vi hatt det, ville vi tatt nok poeng og vært i kvartfinalen. Vi har gjennomført seks veldig bra kamper, sa Johansen til NTB.

Han fikk spørsmål fra Aftenposten om hvorvidt sjansen for en kvartfinale er helt borte.

- Jeg tror vi skal glemme kvartfinalen. Jeg tror ikke det er mulig med ti poeng (Norge har sju nå). Men jeg vil at vi skal gjøre en bra kamp mot Canada.

- Vi gjør kanskje vår beste VM-turnering alt i alt bortsett fra at vi ikke klarer å dytte inn de avgjørende puckene. I dag (søndag) hadde vi mange sjanser mot en stormakt, men gevinsten blir liten, når vi ikke klarer å score.

Vil avslutte med stil Trøsten er at Norge for niende gang har berget plassen i elite-VM. En prestasjon i seg selv, mener Johansen.

- Utviklingen laget har hatt fra privatkampene og gjennom turneringen har vært eventyrlig. Jeg synes synd på guttene. De jobber steinhardt mot overmakten og jevner ut det store skillet, sier han til NTB.

- Hvor viktig er det å avslutte med en god kamp mot Canada?

- Det er viktig, og det tror jeg også alle guttene vil. Alle kjenner de har gjort det bra. Når de får dyttet tapene unna, er de fornøyde med innsatsen, tælen og gutsen. Den har gjort oss til et bra lag i denne turneringen. Mange har hevet seg veldig mye, og dessverre har vi ikke hatt den rette flyten.

Canada leder VM-gruppe A før den siste kampen mot Norge. Deretter følger Sverige, mens Tsjekkia tok et langt steg mot kvartfinale søndag.

Fire lag har mulighet til å knipe den siste plassen.

(NTB)