- Vi gjorde en god avtale der

Solskjær får ikke grep om Ronaldo-prisen.

GOD HANDEL: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United kommer godt ut av det nært forestående salget av Cristiano Ronaldo.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / PAUL ELLIS
GOD HANDEL: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United kommer godt ut av det nært forestående salget av Cristiano Ronaldo.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

|||KRISTIANSUND (Dagbladet.no): Nesten før sommeren var i gang måtte Manchester United se verdens kanskje beste fotballspiller forsvinne ut dørene på Old Trafford.

Men klubben sitter tross alt igjen med en pen sum penger for ham. Spanske Real Madrid la svimlende 824 millioner kroner på bordet for Cristiano Ronaldo.

- Det er jo en sum som ingen egentlig kan få ordentlig grep om. Så jeg synes vi gjorde en god avtale der, sier en smilende Solskjær til Dagbladet.

- Vanskelig å erstatte
Denne uka trener kristiansunderen unge talenter på Solskjærs fotballskole i hjembyen - unge talenter som nok drømmer om å bli like gode som Solskjær og Ronaldo.

Samtidig, hjemme i Manchester jobber Solskjærs læremester, Alex Ferguson, overtid med å finne en erstatter for den dribleglade portugiseren som stakk.

- Det blir ikke lett å erstatte Ronaldo, han er jo blitt kåret til verdens beste spiller. Og vi som har jobbet med Ronaldo, har lært mye av ham, forteller Solskjær.

Stoler på Ferguson
Han har fått med seg ordene til Real Madrid-rådgiver Zinedine Zidane, som tror Manchester United faktisk kan bli enda bedre uten sin tidligere stjerne.

- Det er vanskelig å si. Vi prøver jo hele tida å bli et bedre lag. Og jeg har jobbet under sjefen min (manager Ferguson, journ.anm.) i 13 år, så jeg vet at han er en ekspert på å bygge lag, påpeker den tidligere spissen.

- Manchester United har mistet mange gode spillere før, men har som regel klart å komme styrket ut av det, minner han om.