Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi gjorde henne til et monster

Keeper-Kari knuste svenskene.

RÅ KAMP: Kari Aalvik Grimsbø gjorde en stor kamp mot Sverige og sørget for at Norge er tilbake på rett kurs i OL. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
RÅ KAMP: Kari Aalvik Grimsbø gjorde en stor kamp mot Sverige og sørget for at Norge er tilbake på rett kurs i OL. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

LONDON (Dagbladet): Sverige - Norge 21-24 (9-14).

Norge har gode keepertradisjoner på i kvinnehåndball. I dag holdt en alldeles strålende Kari Aalvik Grimsbø i målet det naturlige førstevalget Katrine Lunde Haraldsen på benken i to ganger 30 minutter.

- Det var helt rått. Jeg har fått spilletid og tillit den siste tiden, og har fått selvtillit. Det er utrolig deilig, sier Grimsbø til NRK.

Men det var ikke like deilig før kampen. Den norske keeperskansen forteller at hun ble veldig nervøs da hun fikk beskjed fra trenerne om at det var hun som skulle starte kampen.

- Med det utgangspunktet vi hadde fra sist kamp, var det klart at det gjør meg ekstra nervøs. Da jeg fikk vite at jeg skulle starte, så ble det noen ekstra sommerfugler, sier hun til Dagbladet.

- Men jeg vet sjøl at jeg står på mitt beste når jeg er nervøs, bare jeg klarer å kontrollere det. Og jeg følte jeg hadde balanse i dag. Jeg prøver bare å holde fokus på det jeg kan. Tenker på det jeg har gjort bra i det siste, og ser bare på plussene, det skal ikke ligge noen minuser i hodet.

Verdens beste? Katrine Lunde Haraldsen har vært - og blir fortsatt - regnet som verdens beste kvinnelige håndballkeeper av mange.

- Jeg er veldig glad for at jeg får tilliten i denne kampen her. Katrine har vært og er verdens beste, sier også Kari Aalvik Grimsbø.

- Hun kan vel ikke være verdens beste når du holder henne på benken?

- Ja, i dag. I dag. Men hun har utrolig mye bra inni seg, så det kommer nok fram seinere, smiler Grimsbø.

Grimsbø livet surt for svenskene fra tidlig i første omgang. For selv om det sto 26-22 i skudd til Sverige til pause, var stillingen i målprotokollen 9-14.

Grimsbø, som også sto en strålende andreomgang mot Frankrike i åpningskampen, var høyt og lavt, reddet to straffer, kantskudd og bakskudd og satte i gang norske kontringer.

I framgang Selvsagt også fordi forsvaret satt bedre fra start enn sist. Men mange av redningene til Grimsbø var av monsterklasse.

- Hun har hatt en utrolig fin utvikling, og i det siste året spesielt. Nå gjennom sommeren har hun tatt enda flere steg med oss, og hun har lært seg å være  klar over at det krever en del å stå sånne kamper som dette. Dessuten hjelper det å ha en rutinert målvakt (Katrine Lunde Haraldsen) på benken, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK etter å ha gitt Keeper-Kari en god klem.

Hans svenske kollega Per Johansson mener på sin side at de svenske håndballjentene skjøt Grimsbø unødvendig god.

- Hun (Grimsbø) er en dyktig målvakt, men vi gjør henne til et slags monster. Vi har fart i beina, bruker hele banen og kommer til kjempemange sjanser, sier Johansson til SVT, ifølge Aftonbladet.

REDDET NORGE: Det er fortsatt litt å gå på i det offensive spillet til de norske jentene, men det gjorde ikke så mye når Kari Aalvik Grimsbø sto som en vegg bak forsvaret. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
REDDET NORGE: Det er fortsatt litt å gå på i det offensive spillet til de norske jentene, men det gjorde ikke så mye når Kari Aalvik Grimsbø sto som en vegg bak forsvaret. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Da Aftonbladets reporter møtte Kari Aalvik Grimsbø i presserommet etter kampen, startet han med å si:

- Jeg er svensk. Jeg har ingen lyst til å prate med deg, egentlig.

Kari kunne selvsagt ikke annet enn å le.

Fem mål halvveis I motsatt ende av banen stemte det også mye bedre for Norge enn i åpningskampen.

Linn Jørum Sulland førte an i målprotokollen, og scoret fem ganger før pause til tross for én miss på to straffeforsøk i første omgang.

Norge gikk i garderoben med femmålsledelse til pause. Men Kari Aalvik Grimsbø ble sittende igjen på gulvet i hallen og nyte den gode atmosfæren mens Tonje Nøstvold og Katrine Lunde Haraldsen varmet opp.

Men Lunde Haraldsen fikk bli sittende på benken da de andre spillerne kom tilbake på banen. For i målet fortsatte Esbjerg-keeper Grimsbø storspillet.

Norge forsvarte ledelsen selv om svenskene spiste seg litt innpå i sluttminuttene.

Cup-kamp Målscoringen fordelte seg jevnt på hele laget. Til slutt var det bare Heidi Løke og Tonje Nøstvold - med lite spilletid - som ikke hadde scoret av de norske utespillerne. 

Men kampens store matchvinner var utvilsomt keeper-Kari.

- Det var viktig med en seier. Det er ikke til å stikke under en stol at det var litt cupmatch over denne kampen, selv om det er mange kamper som skal spilles, og mye som fortsatt kan skje. Uansett: To poeng holder ikke til kvartfinale, så vi har mer jobb å gjøre, sier Hergeirsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media