<strong>TUNGT Å SVELGE:</strong> Jürgen Klopp og Shinji Kagawa klemte hverandre i 20 minutter da sistnevnte valgte å dra til Manchester United. Dormund-manageren skjønner ikke hvorfor han får så lite spilltid i Manchester United. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB scanpix
TUNGT Å SVELGE: Jürgen Klopp og Shinji Kagawa klemte hverandre i 20 minutter da sistnevnte valgte å dra til Manchester United. Dormund-manageren skjønner ikke hvorfor han får så lite spilltid i Manchester United. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB scanpix Vis mer

- Vi gråt i hverandres armer i 20 minutter da han dro

Jürgen Klopp får tårer i øynene av hvordan Manchester United bruker Shinji Kagawa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jürgen Klopp står foran sin største kamp som manager når Borussia Dortmund møter Bayern München i Champions League-finalen på Wembley 25. mai. Dortmund har ikke på langt nær samme budsjett som sin rival, men klarer år etter år og få fram fotballspillere som blir ettertraktet og jaktet på av storklubbene i Europa.

Bayern München har allerede sikret seg Dortmund-talentet Mario Götze fra og med neste sesong, og mye tyder på at stjernespiss Robert Lewandowski går samme veien.

- Hva kan jeg si? Hvis det er det Bayern München ønsker.. De er som James Bond - bare at de er den andre fyren (skurken), sier Klopp i et stort intervju med The Guardian.

Borussia Dortmund har ikke mulighet til å tilby fotballspillere like mye penger som Bayern München, og klubben har ved flere anledninger blitt et springbrett for spillere som ønsker å dra til større klubber.

- Bayern vil ha et tiår med suksess som Barcelona. Det er ok hvis du har pengene, fordi det øker muligheten for suksess. Men det er ikke noen garanti. Vi er ikke et supermarked, men de ønsker våre spillere fordi de vet at vi ikke kan betale dem like mye penger. Det er ikke vår stil å gjøre som Real Madrid og Bayern München, å ikke tenke på skatt, og la neste generasjon overta våre problemer. Vi må jobbe hardt og fornuftig. Vi har en sum penger vi kan bruke. Men vi mister spillere. I fjor var det Shinji Kagawa, sier Klopp.

- Får tårer i øynene Og akkurat tapet av japaneren var ekstra vondt å svelge for Dortmund-manageren. 24-årige Kagawa valgte å dra til Premier League da Manchester United viste interesse. Kagawa har fått begrenset med spilletid i sin første sesong i England, men ble også historisk da han som første japaner ble engelsk seriemester.

<strong>I GLANSDAGENE:</strong> Shinji Kagawa og Jürgen Klopp hadde et nært forhold da japaneren var i Borussia Dortmund. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB scanpix
I GLANSDAGENE: Shinji Kagawa og Jürgen Klopp hadde et nært forhold da japaneren var i Borussia Dortmund. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB scanpix Vis mer

- Shinji Kagawa er en av de beste spillerne i verden, og nå spiller han 20 minutter for Manchester United - på venstrevingen! Mitt hjerte knuses. Seriøst, jeg får tårer i øynene. Sentral midtbane er Shinjis beste posisjon. Han er en offensiv midtbanespiller med en av de beste nesene for mål jeg noen gang har sett. Men for de fleste japanere betyr det mer å spille for Manchester United enn Dortmund. Vi gråt i 20 minutter, i hverandres armer, da han dro. Året før dro Nuri Sahin fordi Real Madrid er en av de største klubbene i verden. Hvis spillerne er tålmodige nok kan vi gjøre laget til en av de beste i verden, sier Klopp.

Det tok ikke lang tid før 45-åringen igjen skulle få føle på kroppen hvordan det var å miste en stor spiller. 20 år gamle Mario Götze blir sett på som en av de beste spillerne i Bundesliga, til tross for sin unge alder. Unggutten tok ikke sjansen på å bli værende i Borussia Dortmund da Bayern München ønsket spillerens tjenester.

- Det var som et hjerteinfarkt. Det var dagen etter kampen mot Malaga. Jeg hadde en dag å feire, og da var det noen som tenkte: «Nok nå, kom tilbake på jorda». På treningsfeltet kom Michael Zorc (sportssjefen) gående som om noen hadde dødd. Han sa: «Jeg må fortelle deg noe. Det er mulig at...», sier Klopp, som ikke orker å gjenfortelle hva som ble sagt etterpå.

Samme kvelden ventet kona til Jürgen Klopp på mannen sin, som hun ville ta med på en filmpremiere med en anerkjent tysk skuespiller. Men Jürgen Klopp fortalte kona at han ikke orket å gå etter den nedslående nyheten. Han tilbringte i stedet kvelden alene, og orket ikke å snakke med noen. Også flere Dortmund-spillere ble så påvirket av nyheten at de ikke fikk sove den natta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer