Vi hadde dessverre protestert

Ingen grunn til å klage på russerne. Dette gjelder alle.

ØDELEGGER SPORTEN:  Alle de unødvendige protestene gjør langrenn surere enn sporten har godt av. FOTO:  AFP PHOTO / Odd Andersen.
ØDELEGGER SPORTEN: Alle de unødvendige protestene gjør langrenn surere enn sporten har godt av. FOTO: AFP PHOTO / Odd Andersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I KAOSET etter den russiske protesten mot Martin Johnsrud Sundbys innspurt, var det lett å glemme at dette like gjerne kunne vært vår egen protest.

Eller som Martin selv sa det:

- Jeg skjønner russerne.

Men skjønner den lille langrennsfamilien sitt eget beste?

FOR selvsagt har Petter Northug rett da han på sitt vanlig lekne vis ertet Maxim Vylezhanin etter at den ellers raske russeren ikke nådde fram til en stadig raskere Martin på oppløpet:

- Jeg så innspurten da jeg kom i mål. Det jeg så var en dårlig spurt av Vylegzhanin, så han bør øve mer i stedet for å protestere, sa Petter.

Han er ikke noe spesielt begeistret for denne russeren, og husket i farten kanskje heller ikke gamle norske protester med seg seg og nettopp Vylegzhanin i sentrale roller.

I FRANSKE La Clusaz for et par sesonger siden var Petter såpass irritert over å ha blitt slått av Maxim i en spurt at han muligens drøyde med å komme til den påfølgende premieseremonien. Mens nordmennene raste over at Petter måtte gå i et dårlig preparert spor i innspurten, ble Maxim Vylegzhaning stående på pallen å vente. Den norske versjonen var at laget deres ikke hadde fått tilstrekkelig beskjed om premieutdelingen, og nordmennene protesterte mot boten de ble ilagt av det internasjonale skiforbundet (FIS). Men for utenforstående var det bare enda et tegn på at mektige Norge er vant til å få det som vi vil i langrenn:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer