- Vi hadde en langsiktig plan

Gleden og latteren tilbake i «nye» LSK.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no) Lillestrøm SK - Strømsgodset IF 3-1.

Lillestrøm tok sin tredje seier på rad etter å ha overvalset et bortesvakt Strømsgodset i går ettermiddag.

Det hjemmelaget som gikk på banen mot Strømsgodset er et helt annet lag en det som ble nedslaktet i Fredrikstad og ble ydmyket hjemme mot erkerivalene fra hovedstaden for noen uker siden.

- Vi har hatt en langsiktig plan og det har tatt sin tid før vi fikk ting til å sitte, sier Erland Johnsen i presseområdet etter kampen.

- Først fikk vi ikke se resultatene, men vi har måttet endre hele spillestilen og bygge opp en ny. Fra en streng 4-3-3 til en friere 4-4-2 hvor spillerne har fått mye mer frihet til å gjøre hva de vil, forklarer Johnsen.

- Vi skal spille som i dag. I dag tør vi å spille. Vi vil ha den variasjonen i spillet.

Ny midtbane

Lillestrøms nye spillestil viser seg tydelig ute på banen og en ser det kanskje spesielt på midtbanen.

LYKKELIGERE TIDER: Selvtilliten er på vei tilbake på Åråsen, og endelig er det smil å se blant de gule. I går fikk Strømsgodset smake på det «nye» LSK er i ferd med å koke opp. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
LYKKELIGERE TIDER: Selvtilliten er på vei tilbake på Åråsen, og endelig er det smil å se blant de gule. I går fikk Strømsgodset smake på det «nye» LSK er i ferd med å koke opp. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Simen Brenne løper rundt og sprer pasninger. Det samme gjør Khaled Mouelhi, mens John Anders Bjørkøy - som hadde en vanskelig start på LSK-karrieren - er ankeret og spillefordeleren.

Mot Godset fikk Fugla en ny dimensjon i form av en rutinert Ståle Stensaas. Veteranen, som aldri trodde han kom til å spille for Lillestrøm, var overalt på venstresiden og kronet det hele med en vakker scoring alene med Espen Johnsen.

- Det er sikkert fem år siden jeg spilte ving sist. Det var gøy at det gikk så bra, sier Stensaas etter kampen.

Erland Johnsen var også storfornøyd med å ha 37-åringen på plass.

- Jeg måtte godsnakke og bruke litt gamle relasjoner for å få han hit, sier Johnsen.

Arbeidsmoral

Lillestrøm toppet fjorårets kortstatistikker og fikk fort stempelet som slemme gutter. Stempelet har under ny ledelse vasket bort, men aggressiviteten og arbeidsmoralen er fortsatt en sentral del av Lillestrøms spillestil, skal vi tro John Anders Bjørkøy.

- I Lillestrøm skal man jobbe knallhardt og være aggressiv, sier Bjørkøy.

- Vi hadde en langsiktig plan

- Vi har fått tilbake litt av gleden og avstanden i laget. Det er gledelig å se at vi spiller bedre.

Marius Johnsen spretter plutselig frem og med stjålet presseblokk i hånden prøver venstrebacken seg i en ny rolle til Bjørkøys og journalistenes store fornøyelse.

Det oppsummerer kanskje også LSK-oppturen: gleden og latteren er tilbake på Åråsen.

MÅLTEFTEN: Olivier Occean har funnet tilbake til nettmaskene og scoret Lillestrøms andre i går.
DRØMMEDEBUT: Skepsisen var for all del til stede på Romerike, men Ståle Stensaas kneblet kritikerne med scoring og stor innsats mot Strømsgodset.