- Vi hadde et godt møte med Ancelotti og Zidane: De er på samme linje som oss

Høgmo skryter av Ødegaards Madrid-liv.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte å ta med Martin Ødegaard i troppen som skal møte Kroatia om knappe to uker, og skryter av Real Madrids opplegg for den unge, norske juvelen.

- Vi har vært mye rundt og besøkt spillere, klubber og trenere  den fasen vi har lagt bak oss. Vi var i Madrid i helga og så Martin trene og spille kamp. Etterpå hadde vi et godt møte med (Carlo) Ancelotti og (Zinedine) Zidane. De er på samme linje som oss - de har stor tro på Martin og har lagt et løp han kan utvikle seg videre på, sier Høgmo.

- Han trener fire ganger med A-laget og to ganger med Castilla. Han virker å være i bra gjenge. Det tar tid med utviklingen, både når det gjelder språk, nye lagkamerater og slike ting. Vi har fått en god dialog med klubben og vi tenker det samme. De er stolte av å ha spillere på landslaget, sier Norges sjef.

Lærer mye Få tror Ødegaard vil spille noen sentral rolle i den vanskelige bortekampen i Zagreb, men Høgmo legger vekt på viktigheten av å fortsette å la 16-åringen utvikle seg sammen med troppen han er i ferd med å forme for Norge.

Vanskelige baneforhold i spanske lavere divisjoner og et stykke til debuten for a-laget til Real Madrid bekymrer Høgmo lite.

- Det er gode fotballspillere som er håndplukket til lagene, det er spillere som står på steget til å gå til La Liga, og flere har vært innom toppnivået allerede. Jeg så topplaget de møtte nå, det var et jevnt og fysisk robust lag, og det var en vanskelig bortekamp. Martin lærer mye av å spille denne type kamper i den fasen han er i nå, sier Per-Mathias Høgmo.

- Det var betryggende å høre Real Madrid-ledelsen ha de samme tankene som oss. Han er 16 år og må få skynde seg langsomt i en ny kultur. Han gjorde sine saker bra da han var inne for oss i fjor, og utvikler seg godt, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

Kneproblemer for Dæhli Mindre betryggende er kanskje rapportene om Mats Møller Dæhlis «jumper's knee», og landslagssjefen har heller ikke tatt noen sjanser i midtbaneleddet: Et tosifret antall spillere som kan fylle midten er tatt ut i troppen.

- Mats har fått «jumper's knee», som gjør at han har vært litt til og fra. Han trente forleden dag og i går, uten å kjenne noen symptomer. Han har et godt treningsgrunnlag, og vi håper han ikke får tilbakefall. Planen i Tyskland er at han er i troppen mot Augsburg til helga, forteller Per-Mathias Høgmo.

- Tar vi poeng i Kroatia, skal vi være godt fornøyd. Det blir en spennende kamp, men vi er godt forberedte, sier landslagssjefen til Dagbladet.