PLANLAGT: Administrerende direktør i Vålerenga Pål Breen passer på å presisere at Skatt Øst kom på planlagt besøk i Valhall i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PLANLAGT: Administrerende direktør i Vålerenga Pål Breen passer på å presisere at Skatt Øst kom på planlagt besøk i Valhall i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Vi hadde et hyggelig møte

VIF sier Skatt Øst-besøket var planlagt og udramatisk.

(Dagbladet): Vålerenga mener Skatt Øst sitt besøk på Valle i dag er langt mindre dramatisk enn det har blitt framstilt i mediene, melder klubben i en pressemelding i ettermiddag.

Etter det NRK erfarer vil Skatt Øst sjekke overganger klubben har gjennomført til og fra Flora Tallinn på begynnelsen av 2000-tallet. Det gjelder blant andre Raio Piiroja, Ragnar Klavan (utlån), Tor Henning Hamre, Glenn Atle Larsen og Kristen Viikmäe.

Skatt Øst mistenker at det ble gjort forsøk på skatteunndragelse i forbindelse med flere av disse overgangene.

Vålerenga presiserer nå at møtet torsdag avtalt på forhånd.

- Vålerenga tok selv kontakt med Skatt Øst i midten av desember og redegjorde for egne interne undersøkelser rundt disse overgangene. Samtidig stilte vi oss fullt og helt til disposisjon om skattemyndighetene selv ønsket å se på overgangene, sier VIF-direktør Pål Breen.

- Torsdag kom skattemyndighetene på besøk til oss på Valle i et møte de varslet oss om for en ukes tid siden. Vi hadde et hyggelig møte som varte en drøy time, og i dette møtet ble vi enige om hvilken dokumentasjon vi skal framlegge i neste møte, sier Breen.

Skatt Øst-besøket er en del av etterforskningen i skattesaken rundt Raio Piiroja. Flere andre klubber har tidligere fått besøk.