SKUFFET: Verken Magnus Moan eller de andre kombinertgutta nådde opp i dagens konkurranse. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
SKUFFET: Verken Magnus Moan eller de andre kombinertgutta nådde opp i dagens konkurranse. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

- Vi hadde håpet på medalje. Vi er litt skuffet

Kombinert-gutta nådde ikke opp i langrennet.

(Dagbladet): Eric Frenzel hoppet lengst og kunne gå ut først i ettermiddagens kominert langrenn. Han hadde fjorten sekunder ned til Bieler som gikk ut som nummer to, og var aldri truet i kampen om gullmedaljen.

Vår favoritt, Magnus Moan, gikk ut ett minutt og ti sekunder etter Frenzel.

Ut på sisterunden var det et felt på hele elleve mann som kjempet om de øvrige medaljene, blant dem Magnus Moan og Håvard Klemetsen. Men japanerne Nagai, Watabe, Gruber og den ferske gullvinneren Chappuis satte opp farten, og Håvard Klemetsen måtte slippe tidlig. Også Magnus Moan så ut til å slite og måtte gi luke ved flere aneldninger.

Til slutt dro altså de fire ifra.

Mens Frenzel kunne cruise inn til gullmedalje, var det Nagai, Watabe, Chappuis og Gruber som kjempet om sølv og bronse. Der var Gruber sterkest 36,7 sek bak, og innkasserte sølvmedaljen. Chappuis fulgte på bronseplass.

Magnus Moan og Håvard Klemetsen kom på åttende- og niendeplass, nesten minuttet bak Frenzel. Mikko Kokslien gikk et godt renn, og tok inn et halvminutt på Frenzel. Han ble nummer elleve, og siste norske, Magnus Krog, ble nummer atten. 

- Det var medalje vi hadde håpet på, så dette er litt skuffende, sier landslagssjef Kristian Hammer til NRK etter rennet.

Moan er heller ikke fornøyd med sin egen innsats.

- Det er en plassering som ikke er god nok, men i dag er jeg rett og slett ikke bedre. Nå ser vi frem mot lørdag, sier han til NRK.

Eric Frenzel tok bronse under samme øvelse i Holmenkollen i 2011.