- Vi hadde ikke mer å gi

Patrick Thoresen sier kreftene tok slutt mot Sverige.

BLE SLITNE: Patrick Thoresen sier Norge gikk tom for krefter mot Sverige. Her depper han i intervjusonen mens Sveriges Henrik Tallinder er mer fornøyd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
BLE SLITNE: Patrick Thoresen sier Norge gikk tom for krefter mot Sverige. Her depper han i intervjusonen mens Sveriges Henrik Tallinder er mer fornøyd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): De norske hockeygutta fikk en etterlengtet fridag torsdag etter et knallhardt kjør så langt i VM.

Fire kamper på fem dager tar på, og Patrick Thoresen (29) innrømmer at laget slapp opp for krefter da det ble 1-5-tap for Sverige onsdag kveld.

- Vi var veldig slitne, og hadde ikke mer å gi. Fire kamper på fem dager hadde tatt på, og vi orket ikke angripe, sier han til Dagbladet.

Sverige hadde hatt fridag dagen før, mens Norge hadde fått en utmattende leksjon av Canada. Første periode bar litt preg av kraftanstrengelsen, og to mål mot satt Norge i en vanskelig situasjon.

Lufta gikk ut I midtperioden fikk Norge mer fart på beina, og da Marius Holtet scoret med et strålende håndleddskudd var det tydelig at de svenske spillerne fikk nerver.

- Vi sa vi skulle gå ut og vinne andre periode. Det klarer vi, og spiller bra med mye energi. I tredje periode scorer de for tidlig. Det kom to raske, og da går lufta ut, sier kaptein Ole-Kristian Tollefsen.

Mot slutten gjorde Norge et siste desperat forsøk ved å ta ut keeperen, men da gikk det som det ofte gjør, og Sverige scoret sitt femte i åpent mål.

David mot Goliat Etter kampen karakteriserte landslagssjef Roy Johansen den tredje scoringen til Sverige som «et drittmål», men skrøt uansett av spillernes innsats.

- Vi likner på oss selv, og spiller opp mot vårt potensiale. Spillerne tar ut maks, og det er en kamp vi kunne vunnet med litt flyt, men samtidig må vi stikke fingeren i jorda og vite at det er David mot Goliat. Innimellom kan vi ta dem hvis vi gjør alt riktig, og det gjorde vi i går. Men vi hadde dommerne mot oss, og slapp inn litt enkle mål på feil tid, sier han til Dagbladet.

Nå får spillerne to etterlengtede fridager før Hviterussland venter lørdag. Norge kan komme til kvartfinalen med seks poeng på de siste tre kampene, men Hviterussland er et lag Norge er neste helt nødt til å slå for å holde liv i håpet.

- De har spillere i gode ligaer, som KHL, og de har imponert her. De har gjort noe med laget siden de feilet i OL-kvalifiseringen, og det er en motstander som er veldig vanskelig å spille mot. De er defensivt orientert, og gode individuelt. Det blir en tøff kamp, sier landslagssjefen.