Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi hadde utur

Åge Hareide fortvilte etter kampen mot Deportivo la Coruña. Rosenborg brant for mange sjanser og har med 0-0 hjemme et vanskelig utgangspunkt foran returmøte. Vi fulgte kampen direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg hadde 10 målsjanser mot Deportivo i kveld, men verken Brattbakk, Johnsen eller Karadas klarte å score på mulighetene de fikk.

Det startet usikkert og varierende for Rosenborg, men etter et kvartet rullet Rosenborg opp en klassisk overgang. Brattbakk kom til avslutning fra 15 meter, men ballen ble klarert til corner. Sju minutter seinere fikk samme Brattbakk en mulighet han sjeldent bommer på. Etter å ha vunnet ballen høyt i banen spilte toppscoreren vegg med Dagfinn Enerly og avsluttet like utenfor fra god posisjon.

Rosenborg spilte best og skapte flest målsjanser. I første omgang var Diego Tristan nærmest for gjestene. Roar Strand ga bort ballen med en grusom feilpasning på midtbanen. Juan Carlos Valeron spilte fri Tristan, som alene med Johnsen skjøt svakt utenfor. Heldigvis for Rosenborg hadde en av verdens beste spisser en svart dag på jobb.

Slåssing

Det ble tilløp til slåssing etter 30 minutter, da Vidar Riseth skled med knottene først i en duell med keeper. Dommer Graham Poll hadde allerede blåst av for en duell i feltet og plutselig var Riseth omringet av Deportivo-spillere. Azar Karadas fikk et merkelig gult kort, da han gikk inn for å redde sin lagkamerat.

Svake George

Like før pause måtte Dagfinn Enerly forlate banen med en stygg strekk på baksiden av låret. Inn kom Christer George, som aldri klarte å følge opp den gode omgangen til Enerly. Verken innleggene eller pasningene satt for Oslo-gutten, som spilte en svak kamp ute på høyrekanten.

- Vi møtte et veldig godt lag, sa Roar Strand til TV3 etter kampen.

Ingen tvil om det, men i andre omgang burde Rosenborg skaffet seg det utgangspunktet de trenger før returoppgjøret om 14 dager.

Karadas headet like utenfor fra tre meter, Johnsen nådde ikke en ball for åpent mål, Basma skjøt over fra sju meter. Alle sjanser Rosenborg burde satt. Og med Erik Hoftun i Champions League-form bakerst var Rosenborg meget gode - i perioder.

Vi må ned for å score

- Det er utur at vi ikke klarer å score på de sjansene vi hadde. At vi nå må ned å score i la Coruña, er et vanskelig utgangspunkt, men vi har vunnet bortekamper før, sa Åge Hareide til TV3 etter kampen.

Trøsten får være at Rosenborg har spilt bedre fotball og tatt bare ett poeng mindre borte enn hjemme i Tippeligaen denne sesongen. Hvis de spiller på samme måte på bortebane er det ingen umulighet å gå videre mot ferietrette spanjoler. Valeron var glimtvis god, men klarte aldri å styre kampen og Tristan var en skygge av seg selv.

På spørsmål om Rosenborgs muligheter til å spille Champions League for niende året på rad, svarte Åge Hareide:

- Det har jeg sterk tro på, og vi skal gjøre alt for å få det til.

Så gjenstår det å se om Rosenborg kan utrette et nytt mirakel ute i europa.