- Vi halter, men vi halter mindre nå

Liverpool i bedring etter å ha «skutt seg selv i foten» tidlig i sesongen.

TIDLIG UTTELLING: David Ngog stupte Liverpool i ledelsen allerede etter 14 minutter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
TIDLIG UTTELLING: David Ngog stupte Liverpool i ledelsen allerede etter 14 minutter.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

(Dagbladet): Liverpool - Aston Villa 3-0.

Aston Villa-manager Gerard Houllier fikk en heltemottagelse da han returnerte til Anfield for første gang som sjef mot gamleklubben Liverpool, men den rørende velkomsten var all den gjestfriheten opplagte verter viste i løpet av en bitende kald mandagskveld.

Liverpool leverte nemlig tett oppunder sesongbeste. Det gjorde de uten den vante sentrallinja med Jamie Carragher og Steven Gerrard uaktuelle med skader, og en Fernando Torres som måtte prioritere konas fødsel.

- Det var kaldt og ufyselig utpå der, men spillerne gjorde jobben sin, sier Hodgson, som kunne glede seg over at flere av spillerne som har vært gjenstand for kraftig kritikk, tok ansvar i stjernenes fravær:

Lucas vant midtbanekrigen, og den nykomponerte spissduoen David Ngog og Ryan Babel kampen i praksis med to raske scoringer kvarteret ut i kampen.

- Vi har en bred stall, og er ikke noe tremannslag. Vi har 24 mann som alle er her for å levere, minner keeper Pepe Reina om.

Marerittstart Bortesvake Villa havnet i bakleksa allerede i det 14. minutt da Ngog stupte hjemmelaget i føringen på en presis og kraftfull stuss fra Martin Skrtel etter corner.

- Når man slipper inn mål etter 12-13 minutter på Anfield, blir det vanskelig å komme tilbake. Det er synd, for jeg trodde vi skulle utrette noe her i dag, sier Houllier, ifølge Sporting Life.

Knapt to minutter seinere måtte Brad Friedel hente ball nummer to ut av nettet da assistentdommer ikke markerte for det som skulle vært en offside på Babel. Selv om det ikke skulle vært godkjent, var det forsåvidt to gode prestasjoner som ledet til målet.

Den løftede pasningen fra Lucas var følsom, mens avslutningen fra Babel var klinisk.

Maxi Rodriguez fastsatte sluttresultatet til 3-0 ti minutter etter hvilen. Det startet med en hurtig igangsetting fra Pepe Reina, fortsatte med en presis avlevering fra Maxi til Ngog, og fra Ngog til Maxi igjen før argentineren sendte i vei en kontant avslutning oppunder nettaket.

Reina i 100 Et tamt Aston Villa-lag, som ikke ble nevneverdig friskere da John Carew kom på banen 24 minutter før slutt, hadde fint lite å by på.

Likevel kunne de skapt spenning da Stewart Downing fant en umarkert Gabriel Agbonlahor på sju-åtte meter på stillingen 2-0, men en reaksjonssterk Pepe Reina rykket ut fra streken og ryddet opp før Villa-spissen rakk å reagere.

RØRT: En beveget Gerard Houllier satte stor pris på mottagelsen han fikk på Anfield, men det var all den gjestfriheten Liverpool viste Aston Villa.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
RØRT: En beveget Gerard Houllier satte stor pris på mottagelsen han fikk på Anfield, men det var all den gjestfriheten Liverpool viste Aston Villa.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Det var forøvrig 100. gang spanjolen holdt buret reint i ligasammenheng. Ingen Liverpool-sisteskanse har klart den bedriften på kortere tid.

- Jeg har hatt et solid forsvar foran meg, sier Reina bekjedent.

Med den fjerde strake hjemmeseieren på rad, klatret Liverpool opp på en åttendeplass på tabellen, og har god kontakt med lagene som ligger an til en Europa League-plass. Opp til fjerdeplasserte Manchester City er det derimot stadig sju poeng.

- Vi skjøt oss selv i foten tidlig i sesongen, og vi halter fortsatt, men haltingen har blitt bedre fra kamp til kamp, sier Hodgson.

Bekmret Houllier Verre ser det ut for Aston Villa, som kaver i nedrykksstriden. Ned til Wigan, som ligger under streken, skiller fattige to poeng.

- Vi er bekymret, erkjenner Houllier.

- Både spillerne og støtteapparatet er nødt til å ta tak i situasjonen vi har havnet i, sier franskmannen.

Opp i all elendigheten, tok Houllier seg likevel tid til å takke Liverpool-fansen for en velkomst som varmet.

- Liverpool-fansen var fantastiske, og jeg vil takke dem for banneret før kampen og sangene mot slutten. Jeg ble rørt, sier han.

GREP SJANSEN: Ryan Babel tok godt vare på muligheten han fikk i Fernando Torres' fravær, selv om scoringen hans burde vært annulert for offside.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
GREP SJANSEN: Ryan Babel tok godt vare på muligheten han fikk i Fernando Torres' fravær, selv om scoringen hans burde vært annulert for offside.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer