- Vi håper å slå dem skikkelig. Det hadde vært gøy med klubbrekord

Vålerenga møter Lyn i cupen. Det gleder Klanen seg til.

NYTT MØTE: Vålerenga klarte omsider å begrave Lyn-spøkelset i 2009 etter 28 år uten seier. Nå møtes oslolagene igjen - denne gangen i cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
NYTT MØTE: Vålerenga klarte omsider å begrave Lyn-spøkelset i 2009 etter 28 år uten seier. Nå møtes oslolagene igjen - denne gangen i cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges Fotballforbund presenterte i dag oppsettet for første runde i Norgesmesterskapet, og det byr på et gjensyn med det tradisjonsrike osloderbyet mellom Lyn og Vålerenga.

Lagene har ikke møttes siden Lyn rykket ned fra Tippeligaen i 2009. Da vant Vålerenga 4-1, deres første seier over Lyn siden 1981. Lyn ble seinere ble slått konkurs og startet på nytt i sjettedivisjon. Senere fikk de kjøpe opp plassen til rekruttlaget i fjerdedivisjon.

- Dette blir kjempemorsomt. Det er hyggelig at det har klart å karre seg så langt i cupen at de får muligheten til å leke med de voksne. Alt tilsier at det er en stund til vi møtes igjen, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet.

Han innrømmer at VIF-supporterne savner møtene med byrivalen.

- Det har et savn. Det er det eneste byderbyet i Norge. Lokaloppgjørene mot Kanarifuglene er bare et lokaloppgjør. Dette er definitivt noe mer.

Grugleder seg Lyn-supporterne grugleder seg til møtet med erkerivalen.

- Først og fremst er det en gylden mulighet for Oslo å oppleve en skikkelig cupfest. For Oslo-fotballen blir det en unik opplevelse. Det er ikke noe annet Oslo-oppgjør som kan skape en slik atmosfære, sier Bastionens talsmann Kristoffer Smith-Meyer til Dagbladet og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer