- Vi håper å slå dem skikkelig. Det hadde vært gøy med klubbrekord

Vålerenga møter Lyn i cupen. Det gleder Klanen seg til.

NYTT MØTE: Vålerenga klarte omsider å begrave Lyn-spøkelset i 2009 etter 28 år uten seier. Nå møtes oslolagene igjen - denne gangen i cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
NYTT MØTE: Vålerenga klarte omsider å begrave Lyn-spøkelset i 2009 etter 28 år uten seier. Nå møtes oslolagene igjen - denne gangen i cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Norges Fotballforbund presenterte i dag oppsettet for første runde i Norgesmesterskapet, og det byr på et gjensyn med det tradisjonsrike osloderbyet mellom Lyn og Vålerenga.

Lagene har ikke møttes siden Lyn rykket ned fra Tippeligaen i 2009. Da vant Vålerenga 4-1, deres første seier over Lyn siden 1981. Lyn ble seinere ble slått konkurs og startet på nytt i sjettedivisjon. Senere fikk de kjøpe opp plassen til rekruttlaget i fjerdedivisjon.

- Dette blir kjempemorsomt. Det er hyggelig at det har klart å karre seg så langt i cupen at de får muligheten til å leke med de voksne. Alt tilsier at det er en stund til vi møtes igjen, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til Dagbladet.

Han innrømmer at VIF-supporterne savner møtene med byrivalen.

- Det har et savn. Det er det eneste byderbyet i Norge. Lokaloppgjørene mot Kanarifuglene er bare et lokaloppgjør. Dette er definitivt noe mer.

Grugleder seg Lyn-supporterne grugleder seg til møtet med erkerivalen.

- Først og fremst er det en gylden mulighet for Oslo å oppleve en skikkelig cupfest. For Oslo-fotballen blir det en unik opplevelse. Det er ikke noe annet Oslo-oppgjør som kan skape en slik atmosfære, sier Bastionens talsmann Kristoffer Smith-Meyer til Dagbladet og legger til:

- Personlig blir det en kamp man grugleder seg til. Det er optimalt med tanke på å få utløp for de dypere følelsene i supporterhjertet, men samtidig kommer dette et par år før en hadde tatt sikte på, sier han.

- Vålerenga-supporterne sa etter forrige kamp at det berømte Derby-spøkelset var begravet. Tror du det gjenoppstår igjen for anledningen?

- Det er tid for det. Det skal ikke mye reserach til for å finne ut hvordan styrkeforholdet har vært de siste ti åra. Én kamp forandrer ikke det. Det er i hvert fall den beste motivasjonspakka vårt lag kan få, og det skal en ikke kimse av.

To forskjellige galakser - Tror du dere, rent sportslig, har mulighet?

- Det kommer ann på flere ting. Rent sportslig ligger vi tre nivåer under, vi befinner oss i to forskjellige galakser. Når det er sagt har vi sett andredivisjonslag skape trøbbel for Tippeliga-lag før. Med all respekt for Kjelsås (slo Vålerenga ut av cupen i fjor, red.anm) er Lyn et bedre fotballag. Med rett motivsajon, og rette banen skal det være lov å drømme, sier Smith-Meyer.

Klanen håper på kalasseier mot Oslo vest-laget.

- Vi håper å slå dem skikkelig, og det hadde vært gøy med klubbrekord. Så vidt jeg vet er det 12-1 seieren mot kristenrocklaget (Oldenborg journ.anm.) i første runde i fjor. Det bør gå, og det er ingen bedre å ha den mot enn Lyn, sier Kjellsen og legger til:
- Det er veldig få ganger man skal sparke dem som ligger nede, men med Lyn, er det lov.

Kampene i cupens første runde spilles 1. og 2. mai.