Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har 100 personlige feil, VIF har ingen

Skuffet Rekdal så AaFK bli tidvis utspilt på Ullevaal.

UMARKERT: Fegor Ogude stanger inn 1-0 for Vålerenga på en corner. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet
UMARKERT: Fegor Ogude stanger inn 1-0 for Vålerenga på en corner. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): • Vålerenga - Aalesund 2-0.

Aalesund har ikke vunnet borte mot Vålerenga på tolv forsøk i alle turneringer, og den dårlige statistikken mot fjorårets sølvvinnere fortsetter.

For Kjetil Rekdals menn ble til tider utspilt av et imponerende hjemmelag som tok en relativt enkel seier på eget gress etter scoringer av Fegor Ogude og Bojan Zajic.

- Du ser forskjellen på lagene, det er i det minste positivt å få lært det. Vi har kanskje 100 personlige feil, mens VIF har ingen av dem. Da blir det fryktelig vanskelig. De er fryktelig effektive, Vålerenga, men vi må se på oss selv, sier Rekdal til MAX etter kampen.

- Det er mye rot, passivhet og feighet. Det må vi se på. Det som er skuffende er at vi får noen overganger i første omgang, men vi kaster dem bort gang på gang. Der kunne vi straffet Vålerenga, men det gjør vi ikke. Vi så fryktelig rufsete ut, og ikke i nærheten av der vi ønsker å være.

Der Rekdal er skuffet, er Martin Andresen naturlig nok fornøyd.

- Jeg er fornøyd med resultatet og mye av spillet. Spillet helt fram til sekstenmeteren, for der er det mye unøyaktighet som gjør at vi ikke får det siste gjennombruddet, sier VIF-sjefen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at vi holder nullen og vinner, og så er jeg fornøyd med at vi tar et så stort steg fra den første kampen mot Viking, for da var vi bare gode defensivt. I dag var vi også bedre offensivt, oppsummerer Andresen.

Umarkert Fegor Ogude sendte hjemmelaget i føringen 27 minutter ut i oppgjøret da han stanget et hjørnespark i mål.

ENDA MER POPULÆR: Bojan Zajic doblet ledelsen for Vålerenga med sitt første touch på ballen etter å ha blitt byttet inn.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
ENDA MER POPULÆR: Bojan Zajic doblet ledelsen for Vålerenga med sitt første touch på ballen etter å ha blitt byttet inn.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Andre Muri vant den første duellen i feltet, og Ogude sendte ballen videre i nettet.

Bare sekunder etter var Vålerenga frempå igjen da Harmeet Singh klemte til på hel volley fra 20 meter.

20-åringen traff godt, men skuddet gikk like utenfor stolpen til Sten Grytebust i AaFK-målet.

Dominerte Vålerenga dominerte stort, og hadde ballen langt mer enn hva gjestene fra Jugendbyen hadde den.

Syv minutter før pause kombinerte Singh og Fellah rundt feltet, og bare en sen takling fra Fredrik Carlsen hindret en opplagt scoringsmulighet for Fellah.

Kjetil Rekdal kan ikke ha vært fornøyd med sine elever til pause.

Gjestene skapte nemlig svært lite selv om Michael Barrantes' suser like utenfor tyve minutter ut i kampen var nære å gi gjestene ledelsen.

Bortsett fra det var det lite som truet Lars Hirschfeld i VIF-buret, og «Reka» så seg nødt til å gjøre to bytter i pausen.

Scoret på første touch Det hjalp i starten, og Aalesund skapte et par nesten-muligheter ved blant annet Peter Orry Larsen som skjøt over tidlig i den andre omgangen.

Men der det ble med bare nesten for gjestene, skapte Vålerenga flere - og større - muligheter. Det fikk de uttelling for etter 62 minutter.

FLYTUR: Mohammed Fellah var god i den timen han fikk. Her får han seg en flytur etter en duell med en Aalesund-spiller. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet
FLYTUR: Mohammed Fellah var god i den timen han fikk. Her får han seg en flytur etter en duell med en Aalesund-spiller. Foto: Arnt E. Folvik | Dagbladet Vis mer

Morten Berre slo en nydelig pasning over AaFK-forsvaret og Bojan Zajic var alene med Grytebust.

Sistnevnte gamblet på at Zajic skulle lobbe ballen over ham, og hoppet opp. Zajic beholdt imidlertid roen og plasserte ballen iskaldt under keeperen med sitt første touch på ballen.

- Fantastisk for meg og laget. Pasningen fra Berre var flott, og jeg så at keeperen hoppet, så da valgte jeg å skyte under ham, sier Zajic, som ikke ble mindre populær hos VIF-fansen etter i kveld.

- Jeg vil alltid gi 100 prosent, og det får jeg også fra supporterne, sier han.

Etter det målet så det ut som om Aalesund ga opp, og den dårlige bortestatistikken mot Vålerenga fortsetter.

Vålerenga har imidlertid fått en god start på sesongen. De åpnet med seier i Stavanger, og etter dagens trepoenger har de full pott etter to spilte kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media