«Vi har aldri blitt spilt så langt ned i kjelleren»

LYON (Dagbladet.no): Olympique Lyonnaise - Rosenborg 5-0. RBKs bortemareritt fortsetter. I kveld ble trøndernes største tap i Champions League tangert.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Eggen sa etter kampen at han ikke kommer til å kjefte på spillerne sine, som ble rundspilt av Lyon.

- Etter en kamp som dette får ikke gutta kjeft. På nettopp en slik kveld kommer det ikke et kritisk ord fra meg, sier treneren.

- Det er bare å gratuelere dem med en flott kamp. Vi hadde ikke sjanse og fikk sjokk etter det to første målene. I løpet av åtte år i Mesterligaen har vi aldri blitt spilt så ned i kjelleren som i kveld, sier Eggen til Dagbladet.no.

- Hvordan var kampen i forhold til 2-7-tapet mot PSG?

- Omtrent likt, men litt dårligere i dag.

- Hvor stor er sjansen for at dere går videre nå?

- Null. Eller minus fem i kveld.

Etter å ha fått summet seg litt, er troen imidlertid tilbake.

- Jeg har selvfølgelig tro på at vi kan gå videre. Jeg kan love deg at vi skal komme sterkere tilbake, avslutter Eggen.

Straffemiss

Bent Skammelsruds straffe etter 47 minutter forteller det meste om RBKs ellevte strake bortetap i Champions League.

Harald Brattbakk falt over keeperen, og til og med RBK-fansen ble sikkert overrasket da dommer Franz-Xaver Wack pekte på straffemerket.

Med 11-meteren fikk RBK sitt første skudd på mål i kampen. Og sin første sjanse. Mål ble det ikke, keeper Gregory Coupet kastet seg i riktig retning og skjøv ballen vekk.

Skuddet fra krittmerket ble RBKs eneste på mål i kveld. Det er trist.

- Lyon var veldig bra, og vi var tilvarende dårlig. Laget var bedre enn jeg trodde. De var veldig kjappe, også med ballen. Vi ble løpende i mellom. For to år siden tapte 2-7 for Paris St. Germain - vi var like dårlige nå, sier Rune Bratseth til Dagbladet.no.

RBK trikset vekk

Skammelsrud må dele skylda med mange i kveld. Rosenborg-backene var veike og klønete. Midtbanespillere ble overspilt og trikset vekk. Spissene fikk få baller å jobbe med, og rotet bort mulighetene når de først kom.

Dette liknet lite på det RBK-laget som rundspilte Inter Milan på Lerkendal for åtte dager siden. Borte var overgangene, dødballene og veggspillene som fungerte så bra mot italienerne.

Det er ikke noe nytt at det lukter trøbbel bare trønderne setter kursen mot Værnes. Ikke bare har de tapt de ti siste kampene i Europa borte, laget har ikke nettet borte siden 2-7-tapet mot PSG for snart to år siden.

Innbytter Pegguy Luyindalas 5-0-scoring 15 minutter før slutt sørget for at tapet ble akkurat like stort i kveld. Og kanskje enda mer sårt.

Taktisk fransk triumf

Det fikk fort galt på Stade de Gerland i kveld. Etter bare seks minutter tråklet Lyon seg gjennom RBK-forsvaret. Playmaker Eric Carriere vippet ballen rolig i mål.

Fra det øyeblikket tok franskmennene pant i ballen. Anført av Carriere skapte hjemmelaget sjanse etter sjanse.

Lyon-trener Paul Le Guen dyttet inn Carriere i hullet bak Sonny Andersen, og lot Tony Vairelles ligge på kanten for å stoppe RBKs høyreside i kveld. Taktikken var en fulltreffer.

2-0 fulgte etter 25 minutter. Etter et stolpeskudd fra Sonny Anderson ble det Vairelles som scoret kontant. Nettopp Carriere la ballen til rette for Vairelles å 16-meteren.

Ni minutter seinere fikk Anderson sin scoring og 3-0. Et RBK-framspill fra Christer Basma ble brutt, og brasilianeren nettet rolig alene mot Arni Gautur Arason - med Erik Hoftun på slep.

Katastrofeomgangen ble komplett like før hvilen. Varielles spilte vegg med Mahmadou Diarra og skjøt fra 10 meter. Arason klarte ikke å stoppe skuddet i hjørnet.

Lyon skapte sju sjanser før pause, tre etter. RBK fikk bare en brent straffe, og tre hjørnespark.

Neste onsdag kommer nederlandske Ajax til Lerkendal. Nederlenderne håper garantert RBK har tatt med borteformen hjem fra Frankrike.

Diskuter utklassingen

<B>FINTET PÅ BAKEN: Eric Carriere har her spilt vegg med Sonny Anderson gjennom RBK-forsvaret, og setter sekunder seinere ballen enkelt i mål.
STORTAP: Franskmennene kjørte over Rosenborg.
KNUSTE RBK: Lyon har akkurat scoret sitt fjerde mål og Tony Vairelles og Sonny Anderson kan slippe jubelen løs.