Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har aldri fått noe gratis her. I dag fikk vi det

Ferguson etter at store dommertabber ga United-seier mot Chelsea.

HELDIG MATCHVINNER: Javier Hernandez var i offside da han styrte inn Uniteds tredje scoring for kvelden, men målet ble godkjent og United tok med det en heldig seier mot Chelsea. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
HELDIG MATCHVINNER: Javier Hernandez var i offside da han styrte inn Uniteds tredje scoring for kvelden, men målet ble godkjent og United tok med det en heldig seier mot Chelsea. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Chelsea - Manchester United 2-3

20. april 2002. Det er sist gang Manchester United vant på Stamford Bridge.

I dag, ti år og seks måneder siden, så det ut til at United skulle bryte barrieren da United scoret to mål på de første tolv minuttene av kampen, men Chelsea kjempet seg tilbake i kampen igjen og scoret ett mål før pause og ett like etter.

Men da Mark Clattenburg valgte å gi Chelsea to røde på fem minutter og godkjente et mål av offsideplasserte Javier Hernandez kunne United endelig juble for å ha brutt sitt Stamford Bridge-kompleks.

Alex Ferguson mener utvisningen av Torres var riktig.

FLOTT SCORING: Robin Van Persie jubler etter å ha scoret 2-0-målet til Manchester United. Foto: NTB Scanpix
FLOTT SCORING: Robin Van Persie jubler etter å ha scoret 2-0-målet til Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Avgjørelsen dommeren må ta er om spissen deres gå i bakken. Han var alene med keeper, jeg vet ikke hvorfor han går nå. Det kan ha vært hans egen feil, sier Ferguson som er fornøyd med at avgjørelsene endelig gikk deres vei på Stamford Bridge.

- Vi har ikke vunnet her på ti år. Vi hadde en god statistikk her til Jose Mourinho kom og ødela festen. I løpet av de siste årene har vi aldri fått noe gratis her, og har hatt noen forferdelig avgjørelser mot oss. I dag fikk vi det for målet, Hernandez kan ha vært offside, sier Ferguson etter kampen.

Evans mener, i likhet med Ferguson, at utvisningen av Torres var riktig:

- I øyeblikket følte jeg ikke at det var kontakt. Jeg har sett det om igjen, og det var kontakt, men ikke nok til at han går i bakken. Jeg mener dommeren gjorde riktig i å vise ham ut, sier Evans.

Van Persie med mål og målgivende United åpnet best i London, og scoret etter bare tre minutter. Ashley Young fikk ballen høyt i banen, og slapp den videre ut til Wayne Rooney på høyresiden. Rooney slo ballen til en umarkert Van Persie i Chelsea-feltet og nederlenderen skjøt via stolpen og bakenden til David Luiz i mål.

Og det tok ikke mange minuttene før Manchester United scoret sitt andre.

SKJØNTE LITE: Fernando Torres ble felt av Jonny Evans, men Mark Clattenburg mente at spanjolen filmet og ga ham sitt andre gule kort for kvelden. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
SKJØNTE LITE: Fernando Torres ble felt av Jonny Evans, men Mark Clattenburg mente at spanjolen filmet og ga ham sitt andre gule kort for kvelden. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer

Valencia fikk masse tid på høyresiden og slo hardt inn i midten. Van Persie sto igjen helt alene i feltet og denne gangen trengte han ikke hjelp av stolpen og Luiz.

Enormt Chelsea-press Chelsea våknet etter de to United-scoringene, og satt United under voldsomt press de siste tyve minuttene. David Luiz hadde et skudd som David De Gea såvidt reddet med en benparade, og Jonny Evans var nær å sende ballen i eget nett da John Obi Mikel skjøt et innlegg inn i United-feltet.

Gary Cahill hadde imidlertid Chelseas største mulighet. Den tidligere Bolton-stopperen stanget ballen mot mål etter en corner, og De Gea fikk såvidt en fot på den slik at ballen gikk til en ny corner.

Chelsea fikk momentum mot slutten av den første omgangen, og De Geas hansker ble mer enn varme. Fire minutter før pause fikk Fernando Torres en gedigen mulighet da han headet mot mål fra kloss hold, men De Gea slang ut en arm og fikk såvidt slått ballen til corner. En fantastisk redning av den unge spanjolen.

United var under sterkt press nå, og Chelsea fikk like før pause lønn for strevet.

Wayne Rooney lagde et tåpelig frispark like utenfor egen sekstenmeter, og Juan Mata hamret ballen i nettet med et presist og knallhardt frispark. 2-1 og kort tid etter gikk lagene til pause.

RØDT KORT: Fernando Torres sitt røde kort var regelrett feil, men Branislav Ivanovics røde kort var korrekt. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix
RØDT KORT: Fernando Torres sitt røde kort var regelrett feil, men Branislav Ivanovics røde kort var korrekt. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix Vis mer

Chelsea fortsatte hardkjøret mot United-målet etter pause, og syv minutter ut i andre omgang kom utligningsmålet.

Hjemmelaget hadde allerede løsnet skudd mot De Gea, men spanjolen hadde reddet forsøkene. Etter et par Chelsea-innlegg havnet ballen hos Oscar nede ved dødlinja, og brasilianeren slo inn mot landsmann Ramires som knuste United-stopperne i lufta og stanget ballen forbi De Gea. 2-2.

To røde på fem minutter Nå var det United som måtte våkne, og de røde bedret seg litt etter Ramires' scoring. Etter timen spilt stakk Young i bakrom, og Branislav Ivanovic styrtet etter. Serberen prøvde å komme seg på innsiden av Young, som hadde vært alene med Petr Cech, men var borti hælen til venstrevingen som gikk i bakken. Rødt kort.

Fem minutter uten spesielt store begivenheter i kampen senere dro Mark Clattenburg nok et kort med fargen rød opp av lomma.

Fernando Torres - som var i ferd med å byttes ut - var på vei mot mål før han gikk i bakken etter å ha spilt ballen forbi Jonny Evans. Clattenburg mente at Torres filmet, og ga spanjolen sitt andre gule kort for kvelden.

Chelseas spillere og støtteapparat raste på sidelinja, og reprisen viste at de hadde god grunn til å være irriterte. Evans var borti Torres, og Chelsea burde hatt frispark.

Offsidemål Med to mann mer på banen hadde naturlig nok United ballen mer. Kvarteret før slutt skjøt Van Persie mot mål, men Cech fikk en hånd på ballen. Lærkula trillet mot mål, men en Chelsea-spiller skjøt den unna, rett i bena på Valencia som skjøt mot mål.

Javier Hernandez vridde kroppen sin fint og styrte ballen over linja, men reprisen viste at målet så definitivt burde vært annulert for offside da Hernandez sto bak Chelsea-forsvarerne i det skuddet gikk.

Målet bli imidlertid godkjent og United sørget med det for at Chelsea-forspranget på Premier League-tabellen ble kuttet fra fire til ett poeng.