- Vi har aldri fokusert på seriegull

Viking kastet bort gullsjansen.

(Dagbladet.no): Tromsø - Viking 2-1 (2-0).

Med glitrende høstform og seks kamper uten tap klatret Viking til andreplass på tabellen etter forrige serierunde. Siddisene var dermed Branns nærmeste utfordrer til gullet, men i stedet for å krype innpå bergenserne før de spiller i morgen, forærte de dem en skikkelig gavepakke.

– Gull aldri i tankene

– Det svarer jeg ikke på, slik jeg ikke har gjort de siste månedene. Vi tenker mest på oss selv, og det er tre kamper igjen, sa Vikingtrener Uwe Rösler til 100% Fotball på spørsmål om laget hans nå er ute av gulldansen.

Thomas Myhre ville heller ikke snakke om førsteplassen.

– Vi har aldri fokusert på seriegull, sa landslagskeeperen til NTB.

Jobbet knallhardt

Tromsø åpnet med stor aggressivitet og et høytstående forsvar Viking hadde store problemer med å finne ut av. Gaarde, Stokholm og Ødegaard fikk ikke tid til å briljere som de har gjort i det siste, og Peter Ijeh ble litt for alene på topp.

VANT KRIGEN: Tromsø feirer Lindperes tidlige 1-0-scoring. Med hard kjemping spilte Tromsø sin sjette strake hjemmekamp uten tap mot Viking. Foto: RUNE STOLTZ BERTINIUSSEN / SCANPIX
VANT KRIGEN: Tromsø feirer Lindperes tidlige 1-0-scoring. Med hard kjemping spilte Tromsø sin sjette strake hjemmekamp uten tap mot Viking. Foto: RUNE STOLTZ BERTINIUSSEN / SCANPIX Vis mer

Før tre minutter var spilt hadde Joel Lindpere på forbilledlig vis headet vertene i ledelsen. Målgivende pasning var fra Morten Moldskred, TILs store formspiller i det siste.

– Vi fikk en skjev start, etter at Thomas Pereira prøvde noe han ikke burde, og vi fikk et brudd mot, kommenterte Rösler.

Og det tok snause 20 minutter av første omgang før normalt så angrepslystne Viking fikk sin første sjanse.

Etter litt klabb og babb etter en corner sto plutselig Søren Berg helt alene i boksen. Skuddet fra dansken gikk klart utenfor, men Ijeh var bare et skonummer unna å skli inn utlikninga.

Selvmål

Og for å gjøre vondt verre headet Ragnvald Soma et TIL-frispark i eget nett etter 36 minutter, og dermed gikk lagene i garderoben med 2-0 til hjemmelaget.

Men ikke alle var enige i dommer Brage Sandmoens avgjørelse i forkant av scoringa.

– Det skulle aldri vært frispark, og jeg håper dommeren ser feilen sin på video. Han har en såpass sentral rolle i kampen at sånne feil blir avgjørende for kamputfallet, sa Rösler.

Et stykke ut i andre omgang fikk den tidligere Brann-stopperen muligheten til å gjøre det godt igjen, men et tigersprang fra Sead Ramovic i Tromsømålet hindret scoring.

Hannes Sigurdsson ble satt inn ved halvtid for å skape mer trykk på topp hos de mørkeblå. På den påfølgende coreren etter Somas sjanse fikk islendingen hodet på ballen, men igjen var Ramovic i det umulige hjørnet.

Ble slitne

Tromsø hadde lite å by på offensivt under kampens andre halvdel, og var tydelig tilfreds med å lede 2-0, og krige Viking ut av rytmen. Men det vanvittige tempoet holdt ikke helt ut.

Fra 70 minutter og ut ble det bare tydeligere å tydeligere at det harde presset hadde tæret på kreftene. Viking tok mer og mer over, og skapte også etterhvert et par gode muligheter.De blåkledde fikk til slutt lønn for strevet da Stokholm reduserte fra 11-metersmerket ti minutter før slutt. Men Tromsø sto imot sluttspurten, og med seier klatret laget opp til 5. plass på tabellen.

– Det var bare å renske unna, sa Sigurd Rushfeldt, om Stavangerlagets press.

Fornøyd Rösler

Men Uwe Rösler henger ikke bare med hodet selv om hans gutter nå høyst trolig ikke kan vinne mer enn sølv.

– Jeg vil gi honnør til laget for måten det reiste seg på. Spillerne viste vinnervilje, og jeg er fornøyd med at vi skapte 7-8 sjanser borte mot Tromsø, avsluttet tyskeren.

Dermed trenger Brann fire poeng på sine fire siste for å kunne krone seg selv til seriemester.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.