Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har aldri før hatt en trener her som kaller oss korrupte

Flaco ber Mourinho vise spansk fotball mer respekt.

- UAKSEPTABELT: Real Madrid har beskyldt Barcelona og Uefa for korrupsjon. - Det er helt uakseptabelt. Han må vise mer respekt, gå litt i seg selv og fokusere på fotballen, sier den spanske eks-Molde-spilleren Flaco. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix
- UAKSEPTABELT: Real Madrid har beskyldt Barcelona og Uefa for korrupsjon. - Det er helt uakseptabelt. Han må vise mer respekt, gå litt i seg selv og fokusere på fotballen, sier den spanske eks-Molde-spilleren Flaco. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Real Madrids portugisiske trener Jose Mourinho får kritikk fra mange hold for måten han har oppført seg på under 18 intensive dager med fire El Clasico-møter med Barcelona.

Tidligere Molde-spiller Flaco, som etter at karrieren tok slutt i 1996 var trener i norsk fotball, har nå flyttet til Madrid. Han er ikke imponert over det Mourinho har holdt på med den siste tida.

- Folk vil ikke se krangling og klaging. I Spania elsker vi å spille fotball, og å snakke om fotball. Vi snakker ikke om unnskyldninger. I Spania har vi aldri før hatt en trener som har kommet utenfra og sagt at vi er korrupte. Det er helt uakseptabelt. Han må vise mer respekt, gå litt i seg selv og fokusere på fotballen, sier Flaco til Dagbladet.

Når resultatene i tillegg har vært svakere enn de skyhøye forventningene tilsier, stilles det spørsmål ved framtida til Mourinho i den spanske hovedstaden.

- Får bli - så vidt Men de fleste ekspertuttalelsene tyder på at Mourinho får tillit videre.

- Jeg velger å tro at han ikke får fyken. Da hadde styret gjort noe annet enn å støtte ham også i de siste dagene. De har også tidligere sagt at selv om de ikke hadde fått noen titler i år, ville Mourinho sittet trygt. Historien viser også at han har hatt mest suksess i sine tidligere klubber den andre sesongen, sier La Liga-ekspert Petter Veland i Canal+ til Dagbladet.

Han tror også klubbledelsen husker den kraftige kritikken de fikk etter å ha latt Manuel Pellegrini gå etter forrige sesong, til tross for gode resultater.

Den tidligere Real Madrid-presidenten Ramon Calderon anklager i et intervju med BBC radio Mourinho for å ha skadet Reals rykte med bortforklaringene sine.

- Store klubber skal ikke gi dommerne skylda for feilene eller tapene sine. Vi har investert 450 millioner euro (3,5 milliarder kroner) i løpet av de to siste årene for å bli et viktig og sterkt lag, så om du taper kan du ikke skylde på skader, uflaks, dommere eller noe annet. Taper du, må du gratulere rivalen, og det er det, sier Calderon.

Tidligere Real Madrid- og Liverpool-spiller Steve McManaman sier til Talksport at han tror Mourinho redder skinnet med nød og neppe.

- Det store spørsmålet er om den negative publisiteten mot Real Madrid har skadet dem nok til å skifte manager denne sommeren. Jeg tror han blir, men bare så vidt, sier engelskmannen.

- Har vært gentlemannsklubben McManaman mener det ikke kler den tradisjonsrike klubben å framstå som dårlige tapere.

TROR MOURINHO BLIR: Petter Veland i Canal + mener Real Madrid-ledelsen ikke ville støttet Mourinho så sterkt den siste tida om de ikke ønsket å beholde ham. Foto: Canal+
TROR MOURINHO BLIR: Petter Veland i Canal + mener Real Madrid-ledelsen ikke ville støttet Mourinho så sterkt den siste tida om de ikke ønsket å beholde ham. Foto: Canal+ Vis mer

- De har alltid oppført seg bra, de har alltid vært gentlemansklubben. Auraen har blitt litt skadet i Spania, men jeg tror faktisk den har blitt mer skadet i resten av Europa og i europeisk presse. Jeg har snakket med spanske journalister, og de sier han fortsatt har støtte fra fansen fordi de har vunnet Copa del Rey og terget erkerivalene.

Flaco tror heller ikke Mourinho får sparken nå.

- Mourinho har overbevist alle i Real Madrid om at det er en konspirasjon mot dem. Alle spillerne og lederne støtter ham. Men hvis han ikke snur 110 prosent, og begynner å konsentrere seg om fotballen, blir det problemer, mener spanjolen som blogger for Canal+ og har vært studiogjest under noen av kanalens sendinger fra spansk fotball denne sesongen.

- Kaster bort tida Flaco mener Mourinho forsøker å skjule at laget spiller svakt ved å rette fokus mot dommerne og motstanderne. Og selv om det lykkes på kort sikt, kan det hemme Reals framgang på banen.

- Når du krangler med hele verden, gjør du en feil. Dette er bortkastet tid for Real. Det hadde vært bedre å analysere sitt eget spill og fokusere på hvordan de kan spille bedre fotball. Mourinho er en god trener, og bør ha fokus på fotballen, ikke alt det andre.

Selv om Flaco selv holder med byrivalen Atletico Madrid, har han som fotballmann høye forventninger til Real.

- Det gjør vondt å se Real Madrid spille denne typen fotball. I går skapte de ikke en eneste sjanse etter 1-1-målet sitt. Det er en sensasjon her i Spania at Real Madrid har spilt som et smålag - at Real med en så god stall spiller så svak fotball. Jeg tror ikke Mourinho forstår at han trener Real Madrid. Om han ikke hadde gjort dette til en diskusjon om dommerne, ville han tapt all kredibilitet, sier Flaco.

- SKADER KLUBBEN: Den tidligere Real-presidenten Ramon Calderon mener Jose Mourinhos oppførsel skader klubbens image. Selv ble Calderon presset til å trekke seg i 2009 etter mistanke om valgfusk. Foto: Paul White, AP/Scanpix
- SKADER KLUBBEN: Den tidligere Real-presidenten Ramon Calderon mener Jose Mourinhos oppførsel skader klubbens image. Selv ble Calderon presset til å trekke seg i 2009 etter mistanke om valgfusk. Foto: Paul White, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media