Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har aldri vært bedre

Erik Hoftun kan ikke se for seg en høst uten Champions League. - Vi har aldri hatt så mange bra spillere som nå, sier RBK-kapteinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): For selv om ingen ser på Bohemians som et dårlig publag fra Irland, finnes det ikke snev av tvil på Lerkendal om at trønderne tar et nytt steg mot Champions League i kveld.

- En høst uten Champions League vil bare bli fryktelig trist, sier Erik Hoftun.

Og der ligger nøkkelen til motivasjonen for å hente fram RBK-magien som har sikret fotballfest på Lerkendal i åtte strake sesonger.

- Å spille disse kampene er en enorm motivasjonsfaktor. Det betyr mye å spille på det absolutt høyeste nivået.

Savner ellever

Men selv om RBK er bedre rustet enn på lenge på papiret, er Erik Hoftun den første til å innrømme at RBK har vel så store utfordringer internt som det å slå ut motstanderne på veien.

- I dag har vi 18 spillere som mener de er gode nok til å spille fra start. Det er jo ikke mulig, sier han.

Derfor har trener Åge Hareide rotert mer på laget enn forgjenger Nils Arne Eggen. Noe som Hoftun ikke bare ser på med positive øyne.

- Det er både positive og negative ting med det. Å ha en førsteellever man er trygg på, der spillerne er trygge på hverandre og kjenner hverandre godt, kan være en stor styrke for oss.

Men samtidig:

- I perioder med skader og karantener er det også viktig å ha 13, 14, 15 mann i bra form til enhver tid.

- Er det å få til denne balansen RBKs største utfordring om dagen?

- Ja, det er nok det.

Bestemte

Nils Arne Eggen brukte Erik Hoftun og Bent Skammelsrud som aktive rådgivere mot slutten av trenerkarrieren sin.

- Nils brukte oss gamle gutta mye, vi snakket masse sammen. Det blir ikke så mye med Åge (Hareide), men jeg synes han er flink til å involvere oss. Forskjellen er ikke veldig stor. For folk trenger ikke være i tvil om at Nils Arne ikke bestemte alt til slutt uansett, ler Hoftun.

Åge Hareide er smertelig klar over at roteringen på RBKs førstelag har sin pris. Men han innrømmer at han skjerper inn tingene foran Champions League-kampene. På gårsdagens trening så det ut til at RBK-midtbanen mot Bohemians vil bestå av Ørjan Berg, Roar Strand og Fredrik Winsnes. Tre meget rutinerte herrer.

- I disse kampene er det viktig å ha med folk som har vært med på viktige kamper før, sier Hareide.

Trolig spiller også Azar Karadas fra start.

- Azar er en sterk duellspiller som blir viktig, og som de frykter.

Det betyr at både Jan Gunnar Solli og Dagfinn Enerly blir vraket til tross for gode innhopp mot Brann søndag.

Møter Maakay

Men for Rosenborg handler det bare om én ting. Det er å kvalifisere seg. Og da ser det ikke ut til at noen hindring er for stor. Erik Hoftun frykter ikke Deportivo La Coruña, som blir neste motstander med seier i kveld.

- Nei, man respekterer motstanderen, men jeg tror vi kan greie det. Selvsagt gjør jeg det. Tror man noe annet, så har man nesten tapt på forhånd.

At spanjolene har mistet sin toppscorer Roy Maakay betyr heller ikke så mye for Hoftun.

- Vi snakket om det på treninga, faktisk. Vi kom fram til at det at Deportivo mistet Roy Maakay til Bayern München, betyr bare at vi heller møter ham i gruppespillet, he he, ler Hoftun.

- Her gjelder det å se det positive i tingene.

MER TOPPFOTBALL: - En høst uten Champions League vil bare bli fryktelig trist, sier Erik Hoftun.