- Vi har aldri vært bedre

Både trener Peter Mueller og sportssjef Finn Aamodt er godt fornøyd med skøyteinnsatsen i OL.

TORINO (Dagbladet.no): De færreste norske som har fått med seg et av skøyteløpene fra Torino-OL har noen grunn til å være optimistiske foran fortsettelsen.

Så langt har de norske skøytegutta skuffa på alle fronter, med 8. 9. og 10. plass på 5000, før de i realiteten viste seg sjanseløse på medaljer i lagtempoet.

Gapet opp til de beste løperne og nasjonene er stort, og det er foreløpig ingenting som tyder på at nordmennene har oppskriften som trengs for å minske det.


Holder ikke løftene
Dermed kan de offensive skøytegutta, anført av trener Peter Mueller og sportssjef Finn Aamodt, gå mot tidenes skøytefiasko i et OL. Etter å på forhånd ha lovet tre til fire medaljer.

- Men kan vi snakke om en formsvikt?

- Vi har aldri vært bedre, sier Peter Mueller til Dagbladet.no, og tenker på tidene Norge gikk på i lagtempokonkurransen.

- Vi har aldri vært bedre, sier Finn Aamodt.

- Jeg er veldig fornøyd med innsatsen, legger han til.


Bomma på formen
Fornøyde med innsatsen er i hvert fall ikke tusenvis av skøyteentusiaster som på forhånd ventet at Norge skulle være på høyde med de andre skøyteløperne som har prikket inn toppformen til årets OL.

- Jeg er i hvert fall i bra form. Jeg tror hele laget er i stigende form, sier Håvard Bøkko til Dagbladet.no.

GLADE GUTTER: De norske skøytelederne Peter Mueller og Finn Aamodt er enige: - Norge har aldri vært i bedre form. Likevel har det gått skeis på skøyteisen så langt i OL. Foto: Scanpix
GLADE GUTTER: De norske skøytelederne Peter Mueller og Finn Aamodt er enige: - Norge har aldri vært i bedre form. Likevel har det gått skeis på skøyteisen så langt i OL. Foto: Scanpix Vis mer


- Stigende form sier du, betyr det at dere bomma på formen og kom til OL uten egentlig å være i form?

- Du ser jo på 5000 at det ikke sprudla... Ja... Men vi er i hvert fall i mye bedre form nå, sier Bøkko.


- For min egen del skulle jeg ønske jeg hadde vært i bedre form. Jeg har ikke følt meg like skarp etter nyttår som det jeg var før, sier Eskil Ervik.

- Har dere gjort noe feil i forkant av OL siden det er sånn?

- Du har sikkert gjort noe feil når det er som det er, men hva vi har gjort feil kan jeg ikke sette fingeren på, avslutter Ervik.

RESERVERTE LØPERE, OPTIMISTISK LEDER: Håvard Bøkko (t.v.) mener de norske løperne ikke er i toppform. - Vi er på stigende form, sier han.