- Vi har aldri vært noe Fair Play-lag

Men LSK var snille etter stormen. Les lokalrunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Krise i Kristiansand, gulldrømmer i Stabæk, og to avgjørende straffesituasjoner dominerer fotballpraten etter gårsdagens tippeligarunde. Sandefjord tar ferie på bunnen av tabellen, men håper på argentinsk hjelp i høst.

Dette skriver lokalavisene om søndagens kamper:

Brann - Tromsø 2-1

Straffesituasjonen som avgjorde for hjemmelaget var det store samtaleemnet i Bergen i går. Men Brann-trener Mons Ivar Mjelde skjønner ikke at det diskuteres en gang.

- Det er vel ikke så veldig naturlig å hoppe med armene over hodet og stoppe ballen, sier Mjelde til bt.no.

TIL-trener Steinar Nilsen er av en ganske annen oppfatning.

- Ole Martin prøver å beskytte ansiktet sitt og så lenge det ikke er en forlengelse av kroppen, så er det ingenting annet enn spill videre, sier Nilsen til Radio Tromsø.

Stabæk - Strømsgodset 3-2

SNILLE GUTTER: Det har blåst rundt Lillestrøm-spillerne denne uka, men i går vant klubben enkelt - uten å pådra seg et eneste gult kort. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX
SNILLE GUTTER: Det har blåst rundt Lillestrøm-spillerne denne uka, men i går vant klubben enkelt - uten å pådra seg et eneste gult kort. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX Vis mer

Guttene fra Bærum tar ferie på tabelltopp, og nå har ikke Stabæk tapt på tolv kamper. Sånt lukter det gull av.

- Det kan fort bli litt press på oss nå, ja. Det blir spennende å se hvordan vi takler det etter ferien, sier kaptein Morten Morisbak Skjønsberg til Budstikka.

Drammenserne på sin side er svært imponert over det Stabæk viste i går, og SIF-trener Dag-Eilev Fagermo er ikke i tvil om at Stabæk er det beste laget han har sett i år.

- Og han Alanzinho - hvor lenge får dere beholde han? Det er jo helt umulig å ta fra han ballen, sa han til kollega Jan Jönsson etter kampen, ifølge Dagsavisen.

Fredrikstad - Odd Grenland 1-1

Hjemmelaget fikk servert pipekonsert til pause i går, på stillingen 0-1. FFK-kaptein John Anders Bjørkøy forstår for så vidt at publikum piper mot eget lag om dagen, men var likevel litt skuffet over hjemmefansen.

- Jeg skjønner at publikum og byen forventer mer. Men den pipekonserten der var nok mer resultatpreget enn prestasjonspreget. Vi var ikke så dårlige, sier Bjørkøy til Fredrikstad Blad.

Nå er kapteinen bare glad for at det er ferie.

- Vi har aldri vært noe Fair Play-lag

- Vi er jo ikke akkurat i superform nå, slår Bjørkøy fast.

I Odd-leiren er man mest skuffet over at Fredrikstad fikk komme tilbake ved hjelp av et tvilsomt idømt straffespark til FFKs Ismael Fofana.

- Det var så vidt kontakt mellom dem. Utrolig bittert at målet kom på den måten. Om det er filming vet jeg ikke, men det er ikke i nærheten av straffespark, sier en rasende Rune Allmenning Jarstein til Telemarksavisa.

Start - Lyn 0-1

I Kristiansand er det krisestemning etter det sjette serietapet på de siste syv kampene, og sommeren kan føre til utskiftninger på Sør Arena. Alex Valencia forsvinner helt sikkert

- Jeg føler meg litt skviset ut. Etter at Martin Borre ble kjøpt inn har det blitt beinhard konkurranse om høyrekant-plassen. Prosessen med spillerkjøp har gjort at jeg har fremskyndet jobben med å finne meg en ny klubb, sier Valencia til fvn.no.

Samtidig opplyste Start i går kveld opplyste at klubben har budt seks millioner kroner for Rosenborgs Yssouf Koné. Ifølge TV 2 kan det bety farvel med David Nielsen, som Vålerenga skal ha vist interesse for.

Men spissen selv er forberedt på å eventuelt kjempe med Yssouf Koné om plassen i Start, og tar ikke ansvaret for at sørlendingene bare har scoret ett mål på de siste fire kampene.

- Jeg skjønner at det er fokus på dette temaet. Men jeg er ikke hovedproblemet. Jeg scorer nok, sier Nielsen.

Sandefjord - LSK 0-2

Sandefjord forlater Storstadion på tabellbunnen, med halvparten av poengene de hadde på samme tid i fjor. Trener Tor Thodesen er imidlertid fortsatt optimist.

- Vi er ikke døde og begravet ennå. Jeg tror fortsatt det er mulig å få 30 poeng, men det vil bli en veldig tøff jobb, sier Thodesen til Sandefjords Blad.

Treneren kunne kanskje trenge forsterkninger i løpet av sommeren, men han mener overgangsmarkedet er helt vilt i øyeblikket.

Ifølge tb.no kan argentinsk hjelp bli løsningen. Agent Terje Liverød hadde med seg Matias Almeyda og Jose Flores på kampen i går, og satt i møte med Sandefjord-ledelsen tidligere på dagen.

- Det stemmer at de ønsker å gjøre forretning med oss. Nå var ikke jeg på møtet selv, men jeg har skjønt at de ønsker å investere i spillere. Og at de kan hjelpe oss med finne talenter i Sør-Amerika, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen, som ikke vil si noe om akkurat Almeyda og Flores er aktuelle.

Lillestrøm tar ferie i motsatt ende av tabellen, med heng på serieleder Stabæk. «Fugla» ristet av seg bråket rundt Heinz Müller den siste uka, og vant en grei borteseier.

- Bortsett fra supporterne våre, er det ikke mange som unner oss noe særlig godt ellers i Fotball-Norge. Det må vi leve med, og det gjør vi godt. Vi har aldri vært noe fair play-lag, men de som følger oss vet hva de får av oss. Å dra med seg en seier inn i en friuke er noe helt annet enn å tape den siste kampen, mente gårsdagens kaptein Espen Søgård, ifølge Romerikes Blad.

FORBANNET: Ole Martin Årst mener dommer Brage Sandmoen må avklare reglene for hva som er hands etter straffesituasjonen i går.
MAGIKER: Alanzinho fortsatte vårens storspill mot Strømsgodset, ifølge Dag-Eilev Fagermo er det umulig å ta fra ham ballen.
FALT LETT: FFKs Ismael Beko Fofana skaffet straffe i går, det gjorde Odd-spillerne forbannet.
- SKVISET UT: Alex Valencia forlater Start i sommer, og føler seg presset ut av klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer