- Vi har alle muligheter til å klare det

Tørum værer Champions League etter festkamp.

Rosenborg - Astana 7-1, sammenlagt 10-1.

(Dagbladet.no): Knut Tørum ville ha seg frabedt Borat-spøker foran kveldens returmøte mot Astana, men RBK-treneren kunne trolig satt opp seg selv som spiss og fortsatt vunnet kampen.

For Astana ble et slaktoffer på Lerkendal, og utspilt på det groveste av et Rosenborg-lag som ikke bare satte ny klubbrekord i europeisk sammenheng - men som  også spilte på seg en god porsjon selvtillit foran helgens storkamp mot Brann.

7-1 var ikke et mål for lite. Og selv om motstanden var svak, sørget RBK for et skikkelig skremmeskudd til finske Tampere, som er det eneste som står i veien for et nytt RBK-eventyr i Champions League.

- Det er ingen tvil om at vi har vært rimelig heldig med trekningen. Vi var useedet og endte opp med Tampere, da må vi være godt fornøyd. Men de var lure og kloke mot Levski Sofia, så vi må være godt forberedt. Da har vi alle muligheter til å klare det, sier Tørum til TV 3.

Forsøkte å lure Kone

I løpet av de første sju minuttene fjernet RBK all spenning rundt avansementet - da ledet de allerede 2-0. 

-  Vi fikk en kjempestart med to tidlige mål, og fikk kampen inn i vårt spor. Da de reduserte fikk vi enda en scoring, og det rullet vår vei hele tida, sier Tørum.

LEKESTUE: Abdoulrazak Traoré scoret tre, Steffen Iversen ett og Yssouf Kone to da RBK knuste Astana 7-1 på Lerkendal. Foto: SCANPIX
LEKESTUE: Abdoulrazak Traoré scoret tre, Steffen Iversen ett og Yssouf Kone to da RBK knuste Astana 7-1 på Lerkendal. Foto: SCANPIX Vis mer

Bare 45 sekunder var spilt da Yssouf Koné satte standarden for resten av kvelden. Alexander Tettey spilte en lekker stikker til Abdoulrazak Traoré, som fikk for skrå vinkel etter å ha rundet Astana-keeperen. Han la i stedet ballen til Kone, som iskaldt ventet ut en forsvarer før han banket ballen i nettet.

Seks minutter senere ble Steffen Iversen i offsideposisjon stusset gjennom av Kone. Han rakk såvidt ballen foran Astana-keeperen, og lobbet følsomt i mål.

Rosenborg-spillerne struttet av selvtillit, og lyktes med nesten alt de foretok seg. Når de samtidig ble servert den ene gavepakken etter den andre fra Astana-forsvaret, måtte det nesten bli målfest.

3-0 sørget Abdoulrazak Traoré for, etter lekkert forarbeid fra revitaliserte Yssouf Kone.

- Vi så ut som da Mini var  på sitt beste, med store rom å gå i. Da er det enkelt å spille god angrepsfotball, sier Tørum.

En svak retur fra Lars Hirschfeld tillot Astana å redusere til 1-3, før Kone satte inn kveldens merkeligste mål.

RBK-spissen var nesten fem meter onside da han ble spilt alene gjennom. I stedet for å gjøre et helhjertet forsøk på å forhindre 1-4, dro Astana-keeperen en Fabien Barthez-variant, og latet som dommeren hadde blåst for offside.

Kone lot seg imidlertid ikke lure, og fikk en takknemlig oppgave med å rulle inn sitt andre mål.

- Vi har alle muligheter til å klare det

Holdt stilen etter pause

Andre omgang ble naturligvis en transportetappe, men Rosenborg fortsatte å trille ballen mellom et stadig mer frustrert lag fra Kasakhstan.

Abdoulrazak Traoré økte til 5-1 på et ferdigscoret innlegg fra Marek Sapara, og samme mann scoret sitt tredje mål etter 53 minutter, da han utnyttet en ny Borat-feil fra Astana-forsvaret.

- Kone og Traore har fantastiske ferdigheter. De er hurtige og har god spenst, og har vært her så lenge at de begynner å tenke likt som oss også, sier Tørum til TV 3.

RBK var visstnok interessert i midtstopper Maxim Zhalmagambetov, men det spørs interessen fortsatt er der etter det han viste i kveld.

Marek Sapara satte punktum for målfesten, da han brukte det Nils Johan Semb ynder å kalle Beckham-foten til å skru inn 7-1 på frispark.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>STOR SELVTILLIT:</B> Rosenborg trillet ball mellom frusterte Astana-spillere i 2. omgang, og lot knapt kasakhstanerne få låne ballen.
<B>SAPARA-FRISPARK:</B> Marek Sapara skrudde inn 7-1 for Rosenborg på frispark.