Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har begynt å betale tilbake for det vi kostet

Nykommerne sendte Rosenborg til Europa League.

EUROPA-JUBEL: Tore Reginiussen stanget inn 1-1-målet på Lerkendal, og til slutt kunne Rosenborg juble for en plass i Europa League-gruppespillet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
EUROPA-JUBEL: Tore Reginiussen stanget inn 1-1-målet på Lerkendal, og til slutt kunne Rosenborg juble for en plass i Europa League-gruppespillet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Legia Warzawa 2-1 (3-2 sammenlagt).

- Latterlig deilig. Jeg unner alle sammen i hele verden å få denne følelsen, sier Mikkel Diskerud (21).

«Mix» smiler fra øre til øre der han står i pressesonen på Lerkendal — og snakker om sitt livs mål. Målet som sørget for at Rosenborg siden Champions League-debuten i 1995 fortsatt ikke har opplevd to sesonger på rad uten deltakelse i et europeisk gruppspill.

Det gjensto tre minutter å spille på Lerkendal. Det sto 1-1 i kampen og 2-2 sammenlagt. Kampen mot Legia Warszawa gikk mot ekstraomganger, selv om de polske gjestene var på hæla og pådro seg det ene gule kortet etter det andre for å få stoppe rosenborgere på seiersjakt.

- Tør ikke Så skjedde det: Ballen kom dalende som et overmodent eple inne i feltet, landet som nedfallsfrukt på foten til Mix, nærmere bestemt venstrefoten, og derfra gikk kula som et prosjektil i nettet til ellevill jubel på Lerkendal.

- Det har blitt scoret veldig mange fine mål på Lerkendal. Så hvis den er på topp 30, er jeg fornøyd, gliser matchvinneren.

At han scoret med venstre, kan han knapt tro.

- Jeg har ikke skutt mye med venstre i mitt liv, så kanskje jeg skal øve mer på det. Jeg tør liksom ikke på trening og i kamp ellers. Nå var det bare å kline til, og da gikk det, erkjenner han.

Betaler tilbake Selv om Rosenborg styrte begivenhetene i hele kampen, så det en stund stygt ut. For det var bare Legia som scoret i første omgang. Men trønderne var tålmodige, og etter 69 minutter kom utligningen, da Tore Reginiussen (26) kontant headet et frispark fra Borek Dockal i kassa.

Felles for begge målscorerne: De har kommet til Rosenborgs overgangsvindu, som erstattere for Jim Larsen og Markus Henriksen.

- Det er kanskje mange som reagerer på at vi lar Jim og Markus gå, og det forstår jeg, for det er gode spillere. Men vi har også fått inn veldig skikkelige spillere, sier RBK-trener Jan Jönsson.

- Vi har begynt å betale tilbake det de kjøpte oss for, fastslår Reginiussen.

- Bare å styre den inn - Hvordan opplevde du målet?

- Det er nesten ferdigscoret når den treffer hodet mitt, det er bare å styre den inn, og jeg treffer greit.

- Hvorda var følelsen?

- Deilig. Måtte sjekke om det var offside. Det var det ikke, og da var det bare å slippe jubelen løs, sier Reginiussen, som likevel jublet enda mer da Diskerud satte inn matchvinnermålet.

- Det målet der er enda deiligere, det er det som gjør at vi går videre. Å se den gå inn ... Det er nesten så man ikke kan beskrive det, medgir han.

Vil har storlag Så har da også spillerne stelt det til sånn at de nå også får oppleve det de kom til Trondheim for å gjøre, spille internasjonale storkamper i Europa League.

Diskerud kan knapt vente.

- Liverpool og Inter og de store lagene der har jeg lyst til å møte. Vi skal kose oss skikkelig utover høsten på noen av de største arenaene, lover han.

Reginiussen har fersk e-cuperfaring fra danske OB, og ser alt annet enn svart på Rosenborgs muligheter.

- Spiller vi som i dag, tror jeg vi kan matche veldig mange. Jeg husker i fjor med OB, vi vant ute mot Krakow og spilte uavgjort mot Fulham borte, man kan absolutt matche gode lag i enkeltkamper. Så hvis vi kommer med samme innstilling og moral som i dag, så er det ikke noe som tilsier at vi ikke skal ha mulighet til å vinne kamper og også avansere, mener han.

Rosenborgs daglige leder Hroar Stjernen regner med at deltakelsen minimum gir 15 millioner i klubbkassa. Å si at det kommer godt med, er ingen overdrivelse.

DRØMMETREFF: Mikkel Diskeruds volleytreff som sendte Rosenborg til gruppespillet i Europa League var egnet for minneboka.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DRØMMETREFF: Mikkel Diskeruds volleytreff som sendte Rosenborg til gruppespillet i Europa League var egnet for minneboka.Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media