Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har bra kontroll nå

Bradley Wiggins og Sky cruiser mot sammenlagtseier.

NY SEIER I LUCHON: Thomas Voeckler gjorde som i 2010 og vant i Bagnères-de-Luchon. Franskmannen tok samtidig over klatretrøya fra Fredrik Kessiakoff. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix
NY SEIER I LUCHON: Thomas Voeckler gjorde som i 2010 og vant i Bagnères-de-Luchon. Franskmannen tok samtidig over klatretrøya fra Fredrik Kessiakoff. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Vincenzo Nibali angrep som ventet på årets kongeetappe i Tour de France og sprengte favorittfeltet opp det fjerde og siste fjellet, Col de Peyresourde.

Den italienske Liquigas-kapteinen klarte imidlertid ikke å kvitte seg med Team Skys superduo Bradley Wiggins og Chris Froome, og nå begynner det å haste skal noen klare å velte om på toppen av sammenlagtlista.

De tre beste i sammendraget kom alle samlet til mål, og dermed forblir avstanden dem i mellom den samme. Wiggins har minst én hånd på den gule trøya med 2.05 å gå på ned til lagkamerat Froome og 2.23 til Nibali og et overtak i tempostyrke.

Ser Paris Dermed står bare morgendagen og et eventuelt uhell i veien for tidenes første britiske seier i verdens største etapperitt.

FULL KONTROLL: Vincenzo Nibali (t.v.) angrep som forventet, og kvittet seg med de fleste favorittene. Bradley Wiggins og Chris Froome var imidlertid med hele veien til mål. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix
FULL KONTROLL: Vincenzo Nibali (t.v.) angrep som forventet, og kvittet seg med de fleste favorittene. Bradley Wiggins og Chris Froome var imidlertid med hele veien til mål. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix Vis mer

- Man skal aldri si aldri, men vi har ganske bra kontroll nå. Det ser iallfall bra ut så langt, så vi krysser fingrene, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter å ha kommet i mål godt innenfor tidsfristen.

I morgen venter den siste etappen i fjellene i årets ritt. Klarer Team Sky å opprette status quo, er Touren trolig avgjort.

- Det blir en ny hard dag i morgen, men det er ikke så mange av dem igjen nå. Vi begynner å se Paris, sier Boasson Hagen.

Ny Voeckler-triumf Tettrioen var imidlertid ikke i nærheten av å vinne den blytunge prøvelsen i Pyreneene. Det gjorde nemlig hjemmefavoritten Thomas Voeckler i utklassingsstil, slik han gjorde sist Bagnères-de-Luchon var målby i 2010.

Europcar-rytteren skaffet seg en luke til de øvrige rytterne omtrent to mil før mål på den 197 kilometer lange fjelletappen. Da hadde franskmannen allerede vært i brudd en betydelig del av etappen.

Etappeseieren var Voecklers annen i årets Tour. Han vant også den 10. etappen fra Mâcon til Bellegarde-sur-Valserine. På onsdagens 16. etappe vant han foran danske Chris Anker Sørensen, mens Gorka Izaguirre fra Spania ble nummer tre.

Avstanden ned til Sørensen var 1.40 minutter, mens Izaguirre 3.22 bak vinneren. Voeckler var dessuten først over samtlige fire fjell på dagens etappe og tok tilbake klatretrøya i rittet fra svenske Fredrik Kessiakoff, slik han gjorde på den tiende etappen. Han har nå fire poengs ledelse i kampen om «polkadotten».

Evans-sprekk Dagens store taper var igjen fjorårsvinner Cadel Evans. Australieren fikk problemer allerede opp Col d'Aspin med over seks mil igjen til mål, men fikk igjen kontakt med favorittgruppa med god hjelp fra lagkameratene i utforkjøringa.

Så fort det begynte å gå oppover igjen, var det imidlertid fullstendig slutt, og BMC-kapteinen tapte ytterligere fem minutter i sammendraget og ramlet ned til en sjuendeplass.

Lagets sportslige ledelse valgte å la Tejay Van Garderen i den hvite ungdomstrøya konsentrere seg om å kjøre for egne sjanser i stedet for å vente på Evans, noe som bidro til at amerikaneren langt på vei avgjorde den konkurransen da nærmeste utfordrer, Thibaut Pinot, tapte verdifull tid. Van Garderen er nå beste BMC-rytter i sammendraget.

PARKERT: Cadel Evans takket lagkamerat George Hincapie for hjelpen da han passerte målstreken fem minutter etter Wiggins, Froome og Nibali. Australieren var dagens store taper i sammendraget, og kommer ikke til å forsvare fjorårsseieren. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix
PARKERT: Cadel Evans takket lagkamerat George Hincapie for hjelpen da han passerte målstreken fem minutter etter Wiggins, Froome og Nibali. Australieren var dagens store taper i sammendraget, og kommer ikke til å forsvare fjorårsseieren. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media