Norge-Spania

Vi har det i oss til å slå Spania

Sannsynligheten er ikke stor for at Norge slår Spania og blåser alvorlig liv i EM-kvalifiseringa. Men den er der.

DEN STØRSTE HELTEN: Alle var gode, alle var helter, men Lars Bohinen, som scoret seiersmålet mot Italia på Ullevaal i 1991 var den aller største. 2-1 over Italia 5. juni 1991 var på mange måter starten på det norske fotballeventyret under Drillo. Slår vi Spania kan et nytt eventyr være på gang. Foto: Ingar Johansen / NTB Scanpix
DEN STØRSTE HELTEN: Alle var gode, alle var helter, men Lars Bohinen, som scoret seiersmålet mot Italia på Ullevaal i 1991 var den aller største. 2-1 over Italia 5. juni 1991 var på mange måter starten på det norske fotballeventyret under Drillo. Slår vi Spania kan et nytt eventyr være på gang. Foto: Ingar Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØR I VERDEN var det enkelt, da smurte vi bare overskrifter som «Heia Norge!», «Kom igjen gutter» og «Nå tar vi dem!» ut over førstesidene i papiravisene, og vips så var det kongelige norske fotballfolk i oppstemt ekstase.

Det er ikke like lett i dag.

Og det har ingenting med Internett eller sosiale medier å gjøre.

DET SKYLDES TIDA vi spiller vår fotball. Og laget som spiller den for fargene våre. Interessen rundt Norge menn A er ikke like manisk som den var på 90-tallet. Ingen går på fotballkamp bare fordi Norge spiller på Ullevaal. Det skal mer til. Som et sjeldent resultat, et resultat du ikke forventer mot en i utgangspunktet overlegen motstander.

En bragd.

FOTBALLINTERESSEN ER DER, bevares, den trenger bare litt næring. Som 2–1 over Italia i en EM-kvalifisering som allerede var kjørt ga Drillos næring i 1991. Stabæks Emil Bohinen, en jeg fort tror kan bli en av våre neste menn, var ikke engang påtenkt da pappa Lars fintet legendariske Franco Baresi på rumpa og scoret Norges seiersmål den junikvelden.

Han ble først født til å bli fotballspiller i 1999.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer