- Vi har en gullbåt

PENRITH LAKES (Dagbladet): Den norske dobbeltsculleren med Olav Tufte og Fredrik Bekken vant sitt første heat i natt, og er klare for semifinalen. - Hadde noen fortalt oss at vi skulle være så overlegne på forhånd, ville jeg ikke trodd dem, sier Fredrik Bekken til Dagbladet.

Dobbeltsculleren har nemlig slitt med sykdom før OL. Men i natt virka gutta pigge. Norge vant sitt heat overlegent med over ni sekunder. Det sterke tyske paret Mayer og Roehnert ledet halvveis, men derfra og inn ble de parkert av Norge.

- Jeg tror ikke de tapte med vilje. De virket kjørt, sier Bekken.

Medaljebåt

For allerede før løpet var det tydelig at Bekken og Tufte ville vise hva de var gode for.

- Gutta var helt ville på vei ned til stadion. Fredrik Bekken ropte «Nå har vi en medaljebåt, nå har vi en medaljebåt». Jeg har aldri sett dem i bedre humør, fortalte pressetalsmann Halvor Lea til Dagbladet.

Etter målgang var Dramenseren litt spakere.

- Nja, jeg sa det. Men det var nå mest ment som en spøk, ler han.

Nå ja, det virker mer som en strategisk kommentar. Det er tydelig at de to norske gutta vil dempe forventingene til seg sjøl.

- Vi holder fast på målsettingen om medaljer. Den er ikke endra, sier Olav Tufte til Dagbladet.

Sterk motstand

Rett skal være rett. Ingen må tro at Norge kommer lett til medaljene.

- Etter i dag er det Ungarn og Slovenia som er våre sterkeste konkurenter, sier Tufte.

Det ungarske paret Peto/Haller vant første heatet med tida 6.28,33. I det andre heatet seiret de sterke slovenerne Spik/Cop med 6.24,92. Norge var bare bare ett halvsekund dårligere i sitt heat.

- Det har ikke så mye å si. Vinden gjør at det er vanskelig å sammenligne tidene. Men det er jo bedre å være jevnt med dem, enn å ligge fem sekunder bak, mener Fredrik Bekken.

Semifinalen går først på torsdag. Fram til den tid, blir det viktig å holde kroppene i gang.

- På tirsdag vil vi nok kjøre ei trening som vil ligge opp til et løp. Siden vi begge har vært sjuke, så er jeg litt spent på om vi får noen form for reaksjon etter løpet i dag. Det tar på sjøl om vi ikke var helt i kjelleren, sier Bekken.

TENTE: Fredrik Bekken og Olav Tufte var tente før OL-starten, og viste i natt at de er blant de heteste medaljefavorittene i dobbeltsculler.