Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslagskampen mot Nord-Irland

- Vi har en hel del å jobbe med, det kan man trygt si

Lars Lagerbäck har sett kampen mot Nord-Irland om igjen. 

HAR MYE Å JOBBE MED: Landslagssjef Lars Lagerbäck oppsummerte landskampen i formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HAR MYE Å JOBBE MED: Landslagssjef Lars Lagerbäck oppsummerte landskampen i formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske landslagsgutta gikk på nok en smell mot Nord-Irland i Belfast i går kveld da de tapte 2-0.

Med det forsvant alt håp om et VM-mirakel, og Norges nye landslagssjef, Lars Lagerbäck, var ikke overrasket.

- Historien gjentar seg, jeg har aldri vunnet en den første landskampen med noe landslag jeg har trent, så den tradisojen går videre, sier en opplagt landslagssjef på flyplassen i Belfast.

Da TV2-reporter Davy Wathne lurer på hva Lagerbäck selv mener gikk galt, smiler han svaret:

- Har du mye programtid?

For lojale mot mønsteret

I natt så Lagerbäck kampen en gang til. Det ga ham noen svar han ikke umiddelbart plukket opp på stadion underveis i kampen.

Først og fremst fordi spillerne har brukt mye tid på å lære seg teoriene Lagerbäck legger til grunn for hvordan de skal spille.

- Jeg syns kanskje at de var for lojale mot mønsteret vi skulle spille i. Det gjorde at vi ble litt for passive den første halvtimen, sier Lagerbäck.

Etter den halvtimen sto det allerede 2-0 i Belfast, og kampen var i realiteten over. Fram til da hadde Norge produsert ett tverrliggerskudd fra Alexander Søderlund, men det var også alt.

Det ble ikke all verdens etterpå heller.

- Jeg tror ikke jeg har opplevd en kamp med så få målsjanser som denne, sier landslagssjefen.

- Det er en hel del å jobbe med, det kan man trygt si, fortsetter han.

Godkjent bakover

Nå er det halvannet år til den neste landskampen av betydning for Norge. Det betyr at Lagerbäck får tid til å bygge et lag som forhåpentligvis skal være med og kjempe om en EM-plass i 2020, men svensken har ambisjoner om mer glede før den tid.

- Vi må huske på at vi skal vinne fotballkamper før den tid uansett. Det er den mentale biten som vi ser i begynnelsen av kampen, det sitter i hodet på spillerne, sier Lagerbäck om landslaget som aldri vinner fotballkamper lenger

Lagerbäcks fasit sier godkjent defensivt, ikke godkjent offensivt.

- De skaper nesten ikke en målsjanse utenom de to de scorer på, så på det settet er det godkjent. Vi skal ikke bare se negativt på det, jeg syns vi gjør en bra match. Men vi var ikke bra i det hele tatt på siste tredelen av banen. Vi skaper ingen målsjanser, så vi var absolutt ikke bra nok der.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media