Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi har en jobb å gjøre

Iivo Niskanen endte seiersrekken til norske og russiske herreløpere med et knalløp i Lahti. Hans Christer Holund tok tredjeplassen.

BESTE NORDMANN: Hans Christer Holund tok den siste pallplassen i Lahti, men avstanden fram til duoen i tet var stor. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP /NTB Scanpix
BESTE NORDMANN: Hans Christer Holund tok den siste pallplassen i Lahti, men avstanden fram til duoen i tet var stor. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP /NTB Scanpix Vis mer

Iivo Niskanen elsker løypene i Lahti og i løypa han ble verdensmester i tilbake i 2017, var finnen igjen uslåelig på dagens 15 km intervallstart.

Hjemmehåpet viste allerede forrige helg i avslutningsetappen i snøværet i Trondheim viste Niskanen at klassiskformen var fryktinngytende og på hjemmebane kunne hverken verdens beste skiløper eller et kobbel med nordmenn gjøre noe med 28-åringen.

- Jeg har ventet på dette løpet siden Ruka, vi har ikke hatt en intervallstart i klassisk siden. I dag hadde jeg en god dag, vi har hatt mye press fra finsk media og de har klaget på serviceteamet vårt. Jeg vil si at vi ikke er uvenner og i dag gir jeg dem en stor del av takken for at det ble en seier, sier en glad Niskanen til FIS etter løpet.

Hans Christer Holund gikk inn til en tredjeplass bak Niskanen og Bolsjunov, som var godt foran resten av feltet. Til slutt skilte det 28 sekunder opp til vinneren for Holund.

- Det var et perfekt gjennomført løp for min del. Jeg hadde en plan om å øke kontrollert og øke etterhvert og det fungerte bra. Per dags dato er det nesten umulig. Jeg tror jeg gjør et perfekt løp i dag og er ikke nærheten, så vi har en jobb å gjøre til neste år, sier Holund til NRK.

Superløp

Ikke overrraskende var det verdenscupleder Aleksandr Bolsjunov som tok ledelsen på åpningspunktet, der han gikk strålende på ski og ledet med et lite sekund til landsmann Aleksei Tsjervotkin og litt over to til Niskanen.

Opp til 6,5 kilometer var det klart at Iivo Niskanen hadde satt i gang et superløp. Den finske eleganten hadde plutselig fått en luke på 20 sekunder til nordmennene Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg.

Også Bolsjunov måtte begynne å strekke våpen til Niskanen og på hver eneste passering hadde finnen tatt et lite sekund til på sin russiske hovedkonkurrent.

Sterkt av Holund

Bak de to kamphanene var det flere nordmenn som kjempet om den siste pallplassen. Best av dem gikk Johannes Høsflot Klæbo og Hans Christer Holund og det var trønderen som lå på tredjeplass etter 6,5 km.

Holund holdt imidlertid et jevnere tempo enn Klæbo og selv om det ble halvminuttet opp til Niskanen var Holund på pallen, akkurat som under SkiTour forrige helg.

Det var fem nordmenn som gjorde gode resultater i Lahti. Etter Holund fulgte Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg og Klæbo på rekke og rad fra femte- til åttendeplass.

Høsflot Klæbo tapte mer etter en lovende start hvor han var nummer tre halvveis, men en god avslutning gjorde at han endte topp-åtte.

For Didrik Tønseth ble det en ny tung dag i løypa. Trønderen har fått lite til å stemme denne vinteren og var igjen utenfor verdenscuppoeng i de finske skogene.

Hele Norges coronakart