- Vi har en jobb å gjøre

Iivo Niskanen endte seiersrekken til norske og russiske herreløpere med et knalløp i Lahti. Hans Christer Holund tok tredjeplassen.

BESTE NORDMANN: Hans Christer Holund tok den siste pallplassen i Lahti, men avstanden fram til duoen i tet var stor. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP /NTB Scanpix
BESTE NORDMANN: Hans Christer Holund tok den siste pallplassen i Lahti, men avstanden fram til duoen i tet var stor. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iivo Niskanen elsker løypene i Lahti og i løypa han ble verdensmester i tilbake i 2017, var finnen igjen uslåelig på dagens 15 km intervallstart.

Hjemmehåpet viste allerede forrige helg i avslutningsetappen i snøværet i Trondheim viste Niskanen at klassiskformen var fryktinngytende og på hjemmebane kunne hverken verdens beste skiløper eller et kobbel med nordmenn gjøre noe med 28-åringen.

- Jeg har ventet på dette løpet siden Ruka, vi har ikke hatt en intervallstart i klassisk siden. I dag hadde jeg en god dag, vi har hatt mye press fra finsk media og de har klaget på serviceteamet vårt. Jeg vil si at vi ikke er uvenner og i dag gir jeg dem en stor del av takken for at det ble en seier, sier en glad Niskanen til FIS etter løpet.

Hans Christer Holund gikk inn til en tredjeplass bak Niskanen og Bolsjunov, som var godt foran resten av feltet. Til slutt skilte det 28 sekunder opp til vinneren for Holund.

- Det var et perfekt gjennomført løp for min del. Jeg hadde en plan om å øke kontrollert og øke etterhvert og det fungerte bra. Per dags dato er det nesten umulig. Jeg tror jeg gjør et perfekt løp i dag og er ikke nærheten, så vi har en jobb å gjøre til neste år, sier Holund til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer