- Vi har en norsk spisskrise

Norges spydspiss med 360 strake minutter på benken.

NORGES SPISSHÅP: Joshua Kings prestasjoner mot England og Italia tidligere i måneden var oppløftende, men for klubblaget har ikke 22-åringen spilt ett eneste minut siden. Det skaper garantert hodebry for Norge-sjef Per-Mathias Høgmo foran de neste kvalikkampene.
Foto: Vegard W. Grøtt / Scanpix
NORGES SPISSHÅP: Joshua Kings prestasjoner mot England og Italia tidligere i måneden var oppløftende, men for klubblaget har ikke 22-åringen spilt ett eneste minut siden. Det skaper garantert hodebry for Norge-sjef Per-Mathias Høgmo foran de neste kvalikkampene. Foto: Vegard W. Grøtt / ScanpixVis mer

(Dagbladet): 9. september startet Joshua King (22) landskampen mot Italia. Siden den gang har ikke Norges spisshåp spilt ett eneste minutt med klubbfotball.

- Jeg synes det er krise. Det er trist. Joshua var god mot Italia. Han fikk ikke hjelp, men ut ifra forutsetningene synes jeg han gjorde en god kamp. At han ikke spiller for Blackburn gjør ting enda vanskeligere for Per-Mathias Høgmo, sier Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen.

I morgen tar Høgmo ut troppen til bortemøtet med Malta 10. oktober og Bulgaria på Ullevaal stadion tre dager senere. En gjennomgang av spilletiden til de norske spissene, som forhåpentligvis skal skyte oss til EM i Frankrike om to år, er dyster lesning.

Null minutt Etter to relativt oppløftende kamper mot England og Italia tidligere i måneden, var det mange som igjen lanserte King som Norges nye spisshåp. Problemet er at 22-åringen ikke har spilt ett eneste minutt for Blackburn siden - og det på Englands nest øverste nivå.

- Vi får håpe han spiller reservelagsfotball, er den eneste trøsten Pedersen finner i de harde fakta.

- Det er krise nok at vi ikke har målscorere, men de spissene vi har får ikke spille, heller. De vi sitter igjen med er Håvard Nielsen fra 2. Bundesliga, Ola Kamara og Tarik Elyounoussi, men han spiller kant. Det gjør at vi har en spisskrise.

Opptur for mange Heldigvis, sett med norske øyne, fikk flere av de andre aktuelle spilletid i runden som gikk. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Hertha Berlin, mens Mats Møller Dæhli var tilbake fra start i Cardiffs 2-1-seier over Sheffield Wednesday.

- Mats spilte i yndlingsposisjonen sin - og var god. Det bør være et lite varsko til Høgmo, sier Pedersen om Møller Dæhlis 90 minutter i rollen bak Cardiff-spissene.

Dagblad-kommentatoren er også fornøyd med at ni av 16 andre landslagsaktuelle spillere nøt full tillit hos sine respektive klubbtrenere i runden som gikk.

- Det er jo en framgang fra sist. Det er positivt. Det er strålende at Per og Mats får seg en match, mener Pedersen.

Joshua King (Blackburn), 0 minutter
Ola Kamara (Austria Wien), 0 minutter
Ruben Y. Jenssen (Kaiserslautern), 0 miutter
Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), 0 minutter
Anders Konradsen (Rennes), 0 minutter
Håvard Nordtveit (Mönchengladbach), 6 minutter
Jo Inge Berget (Celtic), 17 minutter
Omar Elabdelloui (Olympiakos), 90 minutter
Håvard Nielsen (Braunscweig), 90 minutter
Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), 90 minutter
Stefan Johansen (Celtic), 90 minutter
Markus Henriksen ( AZ Alkmaar), 90 minutter
Jonathan Parr (Ipswich), 90 minutter
Mats M. Dæhli (Cardiff), 90 minutter
Alexander Tettey (Norwich), 90 minutter
Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), 90 minutter